Рафаел Бенитес напуска Нюкасъл

15:16
Рафаел Бенитес напуска Нюкасъл

Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл Юнайтед след изтичането на договора му със свраките на 30 юни, потвърдиха от клуба. 59-годишният специалист преговаряше в последните месеци с ръководството за нов контракт, но така и не се достигна до споразумение между двете страни. Изпълнителният директор на Нюкасъл Лий Чарнли бе натоварен от собственика Майк Ашли със задачата да води преговорите с Бенитес, който отказа нов договор миналото лято. Настоящият му контракт изтича на 30 юни.

С разочарование обявяваме, че мениджърът Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след изтичането на настоящия му договор на 30 юни 2019 година. Разговаряхме многократно с него, но така и не достигнахме до споразумение с него и представителите му. Треньорският му щаб, заедно с Пако де Мигел Морено, Антонио Гомес Перес и Микел Антия, също напуска клуба. Благодарим на целия треньорски щаб за свършената работа в Нюкасъл и им пожелаваме успехи за в бъдеще. Започнахме търсенето на нов мениджър“, се казва в клубно изявление.

Испанецът наследи на поста Стийв Макларън през 2016, когато свраките завършиха на 19-то място в Премиършип. Той не успя да спаси отбора от изпадане, но остана начело и върна тима обратно във Висшата лига през следващия сезон, печелейки титлата в Чемпиъншип. След два завършека в средата на таблицата след завръщането във Висшата лига, Бенитес пожела от ръководството необходимия финансов ресурс, с който да се състезава за място в европейските клубни турнири и потенциално да се бори за домашен трофей.

Той бе окуражен от Ашли, след като счупи трансферния рекорд с привличането на Мигел Алмирон през януари и получи зелена светлина за подписването с играчи до 26 години, което бе против клубната политика в предишни години. Говорейки за своето бъдеще миналия месец, Бенитес сподели: „Бих искал да остана. Виждам потенциала в този голям клуб и да се надяваме, че заедно ще направим необходимите неща, за да вървим напред“. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация