Янис Адетокумбо е MVP на сезона в НБА

14:18
Янис Адетокумбо е MVP на сезона в НБА

Гръцкото крило на Милуоки Янис Адетокумбо бе избран за “Най-полезен играч” на сезона в НБА. 24-годишният европеец грабна наградата за първи път в кариерата си, а в гласуването се справи с конкуренцията на миналогодишния носител на отличието “Морис Подолоф” - Джеймс Хардън от Хюстън, както и на Пол Джордж от Оклахома Сити.

211-сантиметровият европеец стига до индивидуалния приз след най-добрия сезон в професионалната си кариера. В 72 мача за Бъкс той имаше средно по 27.7 точки, 12.5 борби, 5.9 асистенции, 1.5 чадъра и 1.3 отнети топки при успеваемост от 57.8% в стерлбата от игра

Янис се превръща във вторият европеец, който взима отличието. Първият е Дирк Новицки, а само още други двама чужденци са печелили званието "Най-полезен играч" - Хакийм Олайджуон и Стив Неш. 

Адетокумбо помогна на Милуоки да завърши сезона с най-добри показатели от цялата Лига (60 победи и 22 загуби) и да играе финал на Източната конференция, загубен от бъдещия шампион Торонто. За последно играч на Бъкс беше печелил тази награда през 1973/1974 - тогава това стори Карийм Абдул-Джажбар.

 

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация