Български рефери ще ръководят полуфинал на Европейското до 21

14:52
Български рефери ще ръководят полуфинал на Европейското до 21

Международните ни рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков са определени да ръководят мач от полуфиналната фаза на продължаващото в Италия Европейско първенство по футбол за младежи до 21-годишна възраст. На нашите съдии ще им бъде поверен "сблъсъка на големите" на 27-и юни между Франция и Испания в единия полуфинал от еврошампината, съобщи информационна агенция „Темпо Нюз“. 

Срещата в четвъртък е от 21 часа българско време на стадиона в Реджо Емилия. До този престижен наряд на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков се стигна след отличните им оценки, които са им били дадени в ръководените от тях два мача от груповата фаза от първенството Дания - Австрия /3-1/миналия четвъртък и Франция - Румъния /0-0/ снощи. 

Триото наши рефери са били специално поздравени за авторитетното им и безупречно съдийство късно снощи лично от шефа на съдиите в УЕФА - италианеца Роберто Розети, който бе съдийски наблюдател на срещата Франция - Румъния. Строгият италианец лично искал да се увери в качествата на българите и веднага след двубоя им обявил, че остават на Апенините и са селектирани за наряд за елиминациите на полуфиналите. 

Самото участие на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков на финалите на Европейското младежко първенство е голям престиж за българското съдийство, а даването на наряд за такъв тежък полуфинал като Франция - Испания си е вече чудо, защото българи досега не са свирили мачове на Европейско първенство, отбелязва водещият спортен ежедневник в Италия Corriere dello sport.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация