ESPN: Дюрант става неограничен свободен агент

20:28
ESPN: Дюрант става неограничен свободен агент

Крилото на Голдън Стейт Уориърс Кевин Дюрант отказа опция за удължаване на договора си на стойност 31.5 млн. долара и ще стане неограничен свободен агент в НБА, съобщиха от ESPN. Дюрант, обявен за „Най-полезен играч“ на финалите през 2017 и 2018 и „Най-полезен играч“ в лигата през 2014, разкъса десния си ахилес във втората четвърт на мач номер 5 от финалите в НБА по-рано този месец, а впоследствие претърпя и операция.

30-годишният баскетболист ще пропусне сезон 2019-20, за да се възстанови пълноценно от тежката контузия и да възвърне най-добрата си форма. Дюрант имаше средно по 26.0 точки, 6.4 борби, 5.9 асистенции и 1.1 чадъра на мач за „воините“ през изминалия сезон, като подобри представянето си в плейофите с 32.3 точки и 7.7 борби, преди да получи травма на прасеца, която го остави извън игра за девет мача преди краткото му завръщане срещу Торонто във финала.

Въпреки контузията се очаква Дюрант да получи няколко оферти, когато трансферният пазар в НБА отвори официално тази неделя. Докато сделки могат да бъдат завършени по-рано, според правилата на НБА нови контракти не могат да бъдат подписани до 6 юли.

Кайри Ървинг (Бостън Селтикс), Кауай Ленърд (Торонто Раптърс) и Клей Томпсън (Голдън Стейт Уориърс) се очаква да са сред тримата най-горещи свободни агенти, когато започнат преговорите в края на седмицата, въпреки че Томпсън, подобно на Дюрант, получи тежка контузия на лявото коляно в мач номер 6 от финалите и също ще пропусне значителна част от предстоящия сезон. Ню Йорк Никс се очаква да се пробват за Дюрант, чийто агент е именно в Голямата ябълка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
27.06.2019 20:19

Само да ви информирам, че не се правят покупки в НБА. Извършват се бартери между отборите. Имат бюджет за заплати. Сиреч, шанса на Ню Йорк е да подпишат с добър играч, като свободен агент ( както се загатва в статията), но не и да “закупят” някого, защото трябва да предложат играч/играчи които да са еквивалент или приблизително толкова добри, колкото този който евентуално ще вземат. Иначе, следващата година шампион ще бъде Хюстън!