Гигс влезе в "Залата на славата" в Уелс

14:49
Гигс влезе в "Залата на славата" в Уелс

Селекционерът на Уелс Райън Гигс влезе в спортната „Зала на славата“ заедно с още четирима спортисти при мъжете и жените. Мениджърът на „червените дяволи“ спечели 23 трофея като играч на Манчестър Юнайтед, включително 13 пъти Висшата лига и два пъти Шампионската лига по време на 25-годишната си кариера на „Олд Трафорд“.

45-годишният специалист отбеляза 12 гола в 64 мача за националния отбор, на когото бе назначен за наставник през януари 2018. Следващите две квалификации на Уелс за Евро 2020 са срещу Азербайджан и Словакия през септември и октомври съответно, където тимът на Гигс ще се опита да се реваншира за минималните си загуби от Унгария и Хърватия през юни.

Щангистката Микаела Брийз, златната медалистка от „Игрите на добра воля“ Джаз Карлин, ръгбистът Стив Фенуик и бившата състезателка и треньорка на националния отбор по нетбол Уенди Уайт също влязоха в спортната „Зала на славата“ на официалната церемония в Кардиф. Гимназията „Уитчърч“, продукт на която са крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл, колоездачът Герант Томас и бившия капитан на Уелс по ръгби Сам Уорбъртън, също получи признание за своя принос към успехите на уелския спорт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация