Испания разгроми Франция във втория полуфинал на Евро '19

10:52
Испания разгроми Франция във втория полуфинал на Евро '19

Испания е вторият финалист на Евро 2019 за младежи до 21 години! Тази вечер “Ла Фурия” буквално развинти състава на Франция, като го победи с категоричното 4:1 в сблъсъка на 1/2-финала. Срещата на стадион “Мапей” в Реджо Емилия бе реферирана от българския съдия Георги Кабаков, който имаше доста работа, като отсъди по една дузпа и за двата отбора. След този успех иберийците ще се изправят срещу Германия в битка за трофея в повторение на финала отпреди две години.

Първото полувреме премина под диктовката на Испания, но Франция успя да нанесе първия удар в мача. В 14-ата минута Джеф Рейне-Аделаид бе задържан на скорост в наказателното поле и Георги Кабаков отсъди дузпа в полза на “Петлите”, а Жан-Филип Матета отбеляза от бялата точка.

Две минути по-късно французите имаха страхотен шанс да удвоят преднината си. Матета бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

След това обаче Испания взе нещата в свои ръце. В 27-ата минута при едно разбъркване в пеналта Пабло Форналс успя да стреля отблизо, но вратарят Пол Бернардони направи блестящо спасяване. При последвалия корнер стражът направи ново спасяване след удар от точката на дузпата на Марк Рока, но този път кълбото се върна в испанеца, който при втория опит бе точен за 1:1.

В края на полувремето Унай Нунес бе изведен на скорост в наказателното поле, но ударът му от малък ъгъл на намери очертанията на вратата.

Все пак Испания успя да излезе напред в добавеното време на първата част. Ибрахима Конате изблъска в гръб Микел Оярсабал в пеналта и Кабаков отсъди дузпа за иберийците, която потърпевшият Оярсабал реализира за 2:1.

Още в началото на второто полувреме “Ла Роха” вкара и трети гол. Испанците организираха бърза контраатака, Фабиан Руис изведе Дани Олмо в наказателното поле и той не сбърка за 3:1.

След това Испания отстъпи инициативата на Франция и дебнеше на контраатака. При една такава в 65-ата минута Борха Майорал стреля през краката на вратаря, но топката мина встрани от вратата. При последвалия корнер “Петлите” отново не успяха да изнесат топката и тя бе центрирана за Майорал, който с бомбен шут от воле вкара за 4:1.

До края срещата по-скоро се доиграваше. Франция имаше една възможност да намали изоставането си, но удар на Жанатан Икона от фаул бе спасен от вратаря. В добавеното време пък иберийците бяха на сантиметри от пети гол, Майорал технично перхвърли вратаря, но Туре успя да избие на голлинията. Така повече попадения не паднаха и Испания ликуваше.

Подробен репортаж може да видите в секция Видео.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация