Перу разплака Уругвай след драма с дузпи (видео)

01:53
Перу разплака Уругвай след драма с дузпи (видео)

Отборът на Перу поднесе най-голямата изненада на Копа Америка, след като отстрани един от фаворитите за спечелване на трофея Уругвай в 1/4-финалите. Двубоят на "Арена Фонте Нова" завърши 0:0 в редовното време, а при изпълненията на дузпи Луис Суарес сбърка за Уругвай още в началото. До края никой от изпълнителите не сгреши и така с 5:4 напред продължава Перу.


Уругвайците могат да съжаляват много, тъй като в редовното време удариха греда, а три попадения бяха отменени, две от които след намесата на ВАР. Така Перу ще се изправи срещу шампиона Чили в спора за място на финала,  а в
другия полуфинал се срещат Бразилия и Аржентина.


Срещата започна с динамична игра, като Уругвай бързо влезе в ролята си на фаворит и организираше атака след атака.  Първата сериозна опасност пред вратата на Перу дойде в 14-ата минута, когато Луис Суарес с глава нацели греда след центриране на Валверде. Перуанците разчитаха в предни позиции предимно на звездата си Пауло Гереро, който обаче оставаше изолиран.


Перуанците стигнаха до два последователни ъглови удара,  но от тях не последва нищо. В 25-ата минута Единсон Кавани беше близо до откриване на резултата, но прати топката над вратата отблизо. Атаката започна в центъра от Бентанкур, който с далечен пас изведе Суарес отдясно. Нападателят на Барселона напредна и през двама защитници стреля, но вратарятт Галесе отби топката с крак и тя попадна в обсега на Кавани, който не намери очертанията на вратата. В същото време се видя, че реферът е вдигнал засада на Суарес. Атаките на Уругвай продължиха, но нападателите в небесносиньо често се озоваваха в засада.

Така в 28-ата минута се стигна до отмяна на гол на Араскаета, след като беше отсъдена засада на Нандес преди това, като дори не стигна дори до намеса на ВАР. В 33-ата минута на терена прехвърчаха искри, след като капитанът на Уругвай Диего Годин фаулира Гереро в полето на Перу. Малко по-късно пред Гереро се откри възможност, но той беше спрян в наказателното поле от Хименес.


В 37-ата минута играта беше прекъсната за кратко, след вратарят на Перу получи травма. Галесе обаче се възстанови и застана под рамката, а след изпълнения ъглов удар се стигна до опит на Суарес за стрелба, но той се оказа неуспешен.
В края на полувремето ролите се смениха и Перу беше по-активният отбор, като пред Гереро се откри нов шанс, но беше изпреварен от Муслера, който пресече подаването на Куева отляво.
Втората част започна с положение пред вратата на Перу, но Галесе отрази далечния удар на Валверде. Четвърт час след подновяването на играта Кавани успя да се разпише, но след намеса на ВАР голът беше отменен заради засада. В 16-ата минута на втората част нападателят на Пари Сен Жермен отново опита късмета, но ударът му по земя беше лесно спрян от стража на Перу.


В 72-ата минута Кесерес успя да прати топката към Суарес, който от близка дистанция я прати в мрежата, но голът отново беше отменен след ревизия с ВАР. Оказа се, че уругвайският нападател е бил в засада, макар и много тънка. Десетина минути преди края звездата на Перу получи травма след съприкосновение с Хименес в наказателното поле и играта беше за кратко прекъсната. Уругвай продължи да търси победата в редовното време.


Перуанците се бранеха с всички сили и в крайна сметка успяха да докарат мача до изпълнение на дузпи. При тях Уругвай започна с грешка на Луис Суарес, чийто удар беше отразен, а до края всички изпълнители не сбъркаха  итака Перу се класира на полуфиналите, където ще се изправи срещу Чили.


Уругвай - Перу 0:0


При дузпите

0:0 - Суарес пропуска
0:1 - Гереро бележи
1:1 - Кавани бележи
1:2 - Руидиас бележи
2:2 - Стуани бележи
2:3 - Йотун бележи
3:3 - Бентанкур бележи
3:4 - Адвинкула бележи
4:4 - Торейра бележи
4:5 - Флорес бележи и Перу продължава


Уругвай: Муслера, Гонзалес, Годин, Хименес, Касерес, Бентанкур, Валверде, Де Араскаета,  Нандес, Суарес, Кавани.


Перу: Перу: Галесе, Трауко, Замбрано, Абрам, Адвинкула, Тапиа, Йотун, Флорес, Куева, Карийо, Гереро.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация