Официално: Адриен Рабио е футболист на Ювентус

21:48
Официално: Адриен Рабио е футболист на Ювентус

Италианският шампион Ювентус привлече френския национал Адриен Рабио. 24-годишният халф пристигна със свободен трансфер от Пари Сен Жермен. В официалното съобщение на "бианконерите" не се споменава срока на договора, но според медиите той е за 4 години. Рабио ще получи 10 млн. евро на ръка, а годишната му заплата ще е 7 млн. Той ще бъде представен пред медиите утре.


Рабио е продукт на академията на ПСЖ и проби в мъжкия отбор през 2013 година. Той записа общо 227 мача с екипа на френския гранд, като отбеляза 25 гола и направи 20 асистенции. С парижани халфът завоюва 6 титли в Лига 1.


Рабио изпадна в немилост в ПСЖ, след като стана ясно, че не иска да поднови договора си. Той беше "замразен" и пропусна голяма част от сезона. Първоначалното се смяташе, че французинът ще отиде в Барселона, но каталунците подписаха с Френки де Йонг и се отказаха от Рабио.


Френският халф е поредният силен футболист, който идва в Юве без трансферна сума. Същото направиха Андреа Пирло, Пол Погба и Даниел Алвеш, а това лято освен Рабио със свободен трансфер бе привлечен и Аарън Рамзи от Арсенал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация