Лудогорец спечели четвърта Суперкупа на България

07:18
Лудогорец спечели четвърта Суперкупа на България

Лудогорец спечели за четвърти път Суперкупата на България. Шампионите от Разград победиха с 2:0 носителите на Купата на страната Локомотив Пловдив в мач игран на Националния стадион "Васил Левски".

 Мавис Чибота откри резултата още в 3-та минута след асистенция на Клаудиу Кешеру. Последваха равностойни минути, в които и двата отбора имаха своите шансове, като „смърфовете“ не се притесниха от лошото начало и опитаха на свой ред да затруднят Пламен Илиев. До промяна в резултата обаче не се стигна до края на първата част и разградчани се оттеглиха на почивка с гол аванс.

През второто полувреме шампионът на България, и носителят на Купата на страната търсеха попадението. До такова в крайна сметка стигна тимът от Разград в добавено време чрез  Джоди Лукоки, който получи асистенция от  голмайстора за първото попадение Чибота.

Така възпитаниците на Стойчо Стоев се поздравиха със своята четвърта Суперкупа на България – една повече от Левски и равен брой с ЦСКА София. 

За осемкратния шампион на България предстои гостуване на унгарския Ференцварош от първия квалификационен кръг на Шампионска лига на 10 юли от 21:00 часа, а по същото време три дни по-късно тимът започва новата кампания в Първа лига с домакинство на новака Царско село. За носителя на Купата на България първият двубой от новия сезон е визита на Черно море на 14 юли. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация