Хубчев: Не сме готови за Лига Европа

10:31
Хубчев: Не сме готови за Лига Европа

„Не сме готови за мача с Ружомберок“, това заяви старши треньорът на Левски София Петър Хубчев след пристигането на отбора от подготвителния лагер в Австрия.

Там тимът записа едно равенство и три загуби при четирите си проверки. Според Хубчев отборът е свършил много работа на австрийска земя, но не е съвсем доволен от показаното.

„Няма как да направим сега отчет на това, което се случи в подготовката. Първо, много работа свършихме, тренирахме, не мога да бъда критичен към момчетата, те тренираха на 100%. Отборът не е готов за мача с Ружомберок, надявам се времето да ни стигне, за да се подготвим. Те са много дивидентите – условията бяха идеални, едва ли ще намерите отбор който да каже обратното“, допълни Хубчев.

„Рано е да се каже за новите попълнения. По принцип и аз съм нов, не само новите попълнения. За мен беше важно да видя момчетата в такива по-тежки условия. Не съм съвсем доволен от показаното. За мен футболистите трябва да са приятели като колеги – както на тренировки, така и на терена. За десети път го казвам, в тази професия нещата понякога се случват много бързо, понякога се разваля в последния момент, така че всеки иска да запази в тайна привличането или освобождаването на даден футболист, така сме и ние“, завърши старши треньорът на „сините“. 

Футболистът Станислав Имванов, който отбеляза единственото попадение за „сините“ на австрийска земя, откривайки резултата при равенството с Йънг Бойс – 1:1 заяви, че отбора си е свършил работата по време на лагера.

"Доста се подобри колективът, няма разделение на българи и чужденци. Отидохме, свършихме си работата, мисля, че се подготвихме достатъчно добре за първия мач. Изиграхме няколко проверки, които бяха доста полезни за нас и мисля, че направихме каквото беше нужно. Не бяха най-важни резултатите, все пак са приятелски мачове, най-важното бе да се подоготвим максиамлно добре за първите мачове от новия сезон. Тепърва ще разузнаваме съперника си за Лига Европа. Натрупах доста мачове, бях повикан в националния отбор, нормално е да имам натрупано самочувствие. Не мога да кажа какви изводи сме си направили след тежката загуба, трябва да питате треньора за това, но всички си взехме поука от лагера. Доста се подобри колективът, няма разделение на българи и чужденци и това се вижда и на терена. Сега е трудно, после ще бъде лесно, както се казва“, каза офанзивният футболист.

Левски гостува на Ружомберок в Словакия на 11 юли от 19:30 часа 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация