Официално: Франк Лампард е новият мениджър на Челси

12:12
Официално: Франк Лампард е новият мениджър на Челси

Франк Лампард е новият мениджър на Челси. 41-годишният англичанин замества на поста Маурицио Сари, който напусна след само един сезон, за да се завърне в родината си и да поеме Ювентус. Лампард се завръща в клуба, в който прекара 13 години като футболист, изигра 648 мача и спечели 11 трофея. 

 

Още вчера, след 6-часови разговори, легендарният бивш халф се е разбрал с клуба за условията по своя договор. Лампард, който си е тръгнал от "Стамфорд Бридж" в 01:32 часа през нощта, е искал да разбере какви са очакванията и плановете на собственика Роман Абрамович след изтичането на трансферното ембарго.

 

Договорът е за три години, като се твърди, че той ще получава по около четири милиона паунда на сезон. Към тях ще се прибави бонус от един милион при всяко класиране на отбора в Шампионската лига. Дарби Каунти пък ще получи компенсация в размер на четири милиона паунда. 


Утре Лампард ще изведе играчите за първата тренировка от предсезонната подготовка. 


"Изключително горд съм да се завърна в Челси като мениджър. Всеки знае колко обичам този клуб и историята, която имаме заедно. Сега обаче единственият ми фокус пада върху предстоящата работа и подготовката за новия сезон. Тук съм, за да работя усилено и да донесем още успехи на клуба. Нямам търпение да започна", заяви Лампард.


"За нас е голямо удоволствие да приветстваме Франк в Челси като главен треньор. Той притежава фантастични познания и разбиране на клуба, а през миналия сезон демонстрира, че е един от най-талантливите млади треньори в играта.


След 13 години с нас като футболист, който се превърна в  клубна легенда и голмайстор №1 за всички времена, ние вярваме, че това е идеалното време за него да се завърне. Ще направим всичко по силите си, за да гарантираме, че разполага с цялата необходима подкрепа, за да има огромен успех", добави директорът на Челси Марина Грановская.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация