Джокович загуби сет, но се класира за 1/8-финалите на Уимбълдън

21:42
Джокович загуби сет, но се класира за 1/8-финалите на Уимбълдън

Новак Джокович загуби първи сет на тазгодишния Уимбълдън, но продължава успешно защитата на титлата си от 2018, след като надигра Хуберт Хуркач след 7-5, 6-7 (5), 6-1, 6-4 след три часа игра.

Двубоят започна равностойно, като младият поляк се държеше отлично в разиграванията от дъното на корта срещу световния номер 1. Класата на сърбина все пак си каза думата в 11-ия гейм, в който той направи решителен пробив и спечели откриващата част. Във втората Хуркач продължи да играе със самочувствие, като се стигна до тайбрек, в който полякът изненада четирикратния шампион в надпреварата и възстанови равенството.

Това, като че ли, изцеди високия Хуркач, който загуби за отрицателно време третата част след два пробива, а в четвъртия осъществи ранен такъв в третия гейм, за да си гарантира за 12-ти път място на осминафиналите на Ол Ингланд Клъб. Така той се изравни на третото място във вечната ранглиста по този показател с бившия шампион на Уимбълдън и негов треньор Борис Бекер. Джокович надигра отново Хуркач, след като двамата играха съвсем наскоро на Ролан Гарос, където сърбинът спечели категорично в три сета.

В спор за място на четвъртфиналите Джокера чака победителя от последния мач от програмата при мъжете между Феликс Оже-Алиасим и Юго Умбер. По-рано миналогодишният финалист в надпреварата Кевин Андерсън отпадна след загуба в три сета от Гуидо Пея, а испанският ветеран Фернандо Вердаско спря Томас Фабиано от Италия също в три части. Пея се изправя срещу Раонич, а Вердаско чака победителя от Данийл Медведев и Давид Гофен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация