Кауай Ленард и Пол Джордж се събират в Ел Ей Клипърс

16:06
Кауай Ленард и Пол Джордж се събират в Ел Ей Клипърс

Най-полезният играч във финалите на НБА през миналия сезон Кауай Ленард взе своето решение и ще продължи кариерата си в тима на Лос Анджелис Клипърс. В последните седмици все по-усилено се говореше, че Ленард ще избере Ел Ей Лейккърс и ще заформи звездно партньорство с ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис, но в крайна сметка той е решил да облече екипа на градския съперник на Езерняците, съобщава ESPN.

Според информацията двукратният шампион с отборите на Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс е поискал от ръководството на Клипърс да привлече крилото на Оклахома Сити Тъндър Пол Джордж, за да подпише с тима, а от там са изпълнили желанието му и Джордж също ще облече екипа на Клипърс за новия сезон. Ленард ще подпише максимален договор за четири години с Клипърс на стойност 142 милиона долара, а стойността на контракта на Джордж все още не е ясно, но репортерът на ESPN Андрей Вожнаровски съобщава, че Тъндър ще получат “рекорден” брой пикове в драфта от Клипърс в замяна.

По този начин Лос Анджелис ще разполага с два супер отбора през новия сезон в НБА, като в Лейкърс ще си партнират Джеймс, Дейвис и Дани Грийн, докато за Клипърс ще играят Ленард и Джордж, като в състава на отбора са още Патрик Бевърли, Лу Уилямс и Монтрезъл Харъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация