Американка изхвърли Ашли Барти от Уимбълдън

17:01
Американка изхвърли Ашли Барти от Уимбълдън

Световната номер 1 Ашли Барти приключи с участието си на Уимбълдън, след като записа изненадваща загуба от американката Алисън Риск с 6-3, 2-6, 3-6 в мач от осминафиналите на надпреварата.

Австралийката бе в серия от 15 поредни победи във всички турнири, печелейки поред титлите от Ролан Гарос и Бирмингам, и бе определяна за фаворитка за трофея от Уимбълдън, но бе спряна от много солидната игра на Риск. 55-та в света Риск реализира всички четири възможности за пробив, които имаше в двубоя, и завърши с 30 печеливши удара срещу едва 15 непредизвикани грешки. Барти от своя страна започна силно двубоя, като реализира два пробива в първия сет, но в следващите две части допусна цели 20 грешки и в крайна сметка загуби след час и 37 минути игра.

По този начин Риск достигна първия си четвъртфинал в турнири от Големия шлем, а за място на полуфиналите ще спори със сънародничката си Серина Уилямс или испанката Карла Суарес Наваро.

Напред продължава и украинката Елина Свитолина след успех над Петра Мартич от Хърватия с 6-4, 6-2. За осмата поставена това ще бъде дебют на четвъртфиналите в Ол Ингланд Клъб, а там тя ще срещне с третата в схемата Каролина Плишкова или Каролина Мучова от Чехия. Китайката Шуай Джан надви Даяна Ястремска от Украйна с 6-4, 1-6, 6-2 и ще се изправи срещу Симона Халеп или Кори Гоф в следващия си мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация