Глобиха солено Серина за увреждане на "свещената трева"

12:48
Глобиха солено Серина за увреждане на "свещената трева"

Седемкратната шампионка на “Уимбълдън” Серина Уилямс бе глобена от организаторите на най-стария и престижен турнир от Големия шлем. Бившата №1 в света беше санкционирана с 10 000 долара за нанесени щети по тревното покритие  на един от кортовете.

На 30 юни, ден преди официалния старт на турнира, по време на една от тренировките си преди старта на надпреварата, Серина се ядосала заради свое неправилно отиграване и ударила силно ракетата си в земята. Това нейно действие довело до увреждане на “свещената трева”, която все пак била възстановена за началото на мачовете там.

Проблемът е, че при нея това се е оказало рецидив. Снимки показват, че два дни по-рано тя извършила подобно нарушение и на корт №15.

Още двама тенисисти отнесоха глоби в Лондон. Фабио Фонини бе наказан с 3000 долара, след като изрази бурно гнева си в двубоя срещу Тенис Сандгрен от третия кръг и пожела в комплекса “да избухне бомба”.

“Честно ли е да се играе тук? Проклети англичани, наистина. Надявам се в този клуб да избухне бомба”, каза той в петия гейм на втория сет, а микрофоните уловиха думите му.

Скандалният австралиец Ник Кириос пък бе глобен с общо 8 000 лири за различни неспортсменски прояви по време на мачовете от първия и втория кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация