Солскяер: Ние сме Юнйатед и няма нужда да продаваме

13:12
Солскяер: Ние сме Юнйатед и няма нужда да продаваме

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер взе отношение по актуалните теми с потенциалната продажба на играчи от отбора му. Наскоро агентът Мино Райола заяви, че клиентът му Пол Погба иска да напусне и че хората в клуба знаят това. Ромелу Лукаку също е с единия крак извън “Олд Трафорд”, след като Интер усилено работи по намирането на начин за привличането му. Норвежкият треньор обаче беше категоричен, че за Юнайтед изобщо не е наложително да продава, а и към момента няма нито едно предложение. 

“Доколкото знам, не е имало никакви оферти за наши играчи - коментира Солскяер. - Ние сме Манчестър Юнайтед и няма нужда да продаваме. Става дума за нормален бизнес”.

“Никога не съм се притеснявал за Погба. - продължи наставникът. - Той се труди здраво в тренировките, истински професионалист и е гордо момче. Няма да стоя тук и да обсъждам какво Пол и агентът му коментират. Погба никога не се е поставял над тима, винаги е давал най-доброто от себе си и затова не мога да разкрия за нищо лошо. По принцип футболните агенти говорят през цялото време, но ние не сме получавали никакви предложения.

И не говоря само за Мино Райола - има много други мениджъри, които се грижат за своите клиенти. Ние си имаме футболисти и отбор, за който аз трябва да се грижа.”  

Солскяер говори пред журналисти в Австралия, където тимът стартира предсезонното си турне. 

Има голяма вероятност и Ромелу Лукаку да напусне. Не е сигурно бъдещето и на Алексис Санчес, който взима най-високата заплата, но не оправдава това. Мениджърът беше запитан дали е склонен да държи в тима играчи, които не са щастливи. 
“Докато са тук при нас, те са професионалисти, които всеки ден се раздават, а пък агентите си говорят. Ние си водим наши си разговори, за които хората не знаят, но аз няма да ви кажа какво си казваме. Има куп спекулации за мнозина от състезателите ми, но това е нещо нормално, когато си в Манчестър Юн. Говорих с Погба, с Лукаку, с Маркъс Рашфорд, с Джеси Лингард… Постоянно поддържаме връзка. Нашите футболисти са с дългосрочни контракти с изключение на Погба (б.р.-до 2021 г.)”, добави норвежецът.

Вчера в социалните мрежи се появи клип, на който се вижда, че има напрежение между Погба и Лингард, докато се разхождат по улиците на Пърт. “Това беше представено едва ли не като сбиване между двамата. Не искам да казвам, че се води кампания срещу Пол, но… Той е истински професионалист и има “златно” сърце”, завърши Солскяер.   

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация