Снууп Дог призова за равни премии за националните отбори на САЩ по футбол

18:53
Снууп Дог призова за равни премии за националните отбори на САЩ по футбол

Световноизвестният американски рапър Снууп Дог се обяви в подкрепа на идеята женският национален отбор на САЩ по футбол да получава еднакви премии с тези на мъжкия. Жените спечелиха дамското световно първенство, докато техните колеги от силния пол загубиха на финала на Голд къп от Мексико.

Според “Гардиън” за достигането си до 1/4-финал на турнира шампионките са получили по 90 хиляди долара всяка, докато мъжете са щели да приберат по 550 хиляди долара. За триумфа си със световната титла са спечелили по 260 хиляди долара, докато стане ли първенец на планетата всеки един от мъжкия състав би взел 1,11 милиона долара.

“Храна за размисъл. Браво на женския отбор на САЩ за тяхната четвърта световна титла, но искам да поговоря за това, че прибират само по 90 хиляди на играч, а мъжете щяха да вземат по 500 хиляди всеки. Жалките ш*баняци от мъжкия тим нищо не са спечелили, не могат да преминат дори първия кръг. Платете на дамите, платете на момичетата това, което заслужават. Всяка трябва да взема по 500 хиляди. Така казва Снууп Дог. Тези момичета спечелиха четири световни титли за едни 90 хиляди? Я стига! Платете им по 500 хиляди на всяка - така казва Снууп дог. Давайте, момичета!”, призова певецът.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация