Жесток бой между фенове на Левски, Аякс и Краковия

10:21
Жесток бой между фенове на Левски, Аякс и Краковия

Фенове на полския Краковия и Аякс (Амстердам) са нападнали привърженици на Левски в центъра на словашката столица Братислава. Нападението е станало в зоната на хотела, където са отседнали феновете на "сините", които са част от фракцията "София-Запад". Около 130 души са били въвлечени в боя, а най-малко 80 са арестуваните, съобщи по-късно полицията в Братислава.

На този етап обаче не е съобщено колко от арестуваните са български граждани, но около 40 са тези, които са участвали в мелето. До този момент няма информации и за сериозно пострадали родни фенове.

На кадрите, които се появиха в социалните мрежи след инцидента, се вижда как хвърчат столове от заведенията, които са потрошени от вилнеещите футболни фенове. Самото меле в центъра на Братислава е продължило почти 10 минути, като са нанесени сериозни щети на заведения и витрините, където агитките са се били. На различните видео материали се забелязват факли, бомбички, столове и бутилки, които летят от двете страни. Според информация на Sportal.bg има опити да бъде наръган с нож български запалянко, а на едно от клипчетата това се потвърждава, но за щастие няма сериозно пострадали родни граждани. Също така е използван и спрей. 
 
По информация на Sportal.bg ултрасите на Краковия са заплашвали фенове на Левски oще преди дни, че ще ги нападнат в Словакия. Един от слуховете гласи, че двете агитки дори преговаряли за уговорен бой, но поляците отказали, тъй като нямали предложената от "сините" ултраси бройка.

Както е известно, полският Краковия играе в четвъртък срещу Дунайска Стреда, което е на 47 километра от Братислава, докато Левски ще мери сили с Ружомберок, което пък е на 264 км от столицата на Словакия. 

Най-вероятно арестуваните фенове на Левски ще пропуснат гостуването в Ружомберок, тъй като няма да бъдат пуснати от ареста. Точно, както се случи през 2017 година в Сплит. Тогава ултраси на Левски бяха нападнати вечерта преди мача от хърватски хулигани в Задар, които дори запалиха български автомобил с четирима привърженика на 26-кратните шампиони. Група от 22-ма фенове на "сините" бе задържана в ранните часове на деня, след като бе обявено, че са набили част от нападналите ги хърватски хулигани. Голяма част от фенове "София-Запад" начело с бившия председател на НКП Владимир Владимиров-Гугутката, както и лидерът на най-крайните фенове на Левски Любомир Костадинов-Младежа, тогава попаднаха в ареста и не успяха да подкрепят тима срещу Хайдук.
 
Очакваше се около 500 фенове на Левски да пристигнат в Ружомберок, за да бъдат 12-ия играч на тима, воден от Петър Хубчев. Всичките 450 билети отпуснат от словаците бяха разграбени преди дни, но доста хора тръгнаха от София без билети за мача. 

Както е известно, Левски изтърпява наказание от два мача без публика в Европа. Причината затова е поведението на крайните фенове на клуба в мача срещу Вадуц преди година на "Герена". Първият от тях ще бъде втората среща с Ружомберок на 18 юли. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация