Клуб от Испания иска Тодор Неделев

12:39
Клуб от Испания иска Тодор Неделев

Тим от Испания проявява сериозен интерес към звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев. Националът е попаднал в плановете за лятна селекция на Сарагоса, пише Mercato Fichajes в twitter. Неделев е гласен за заместник на един от талантите на Сарагоса Алберто Соро. Той бе продаден преди дни на Реал Мадрид за 2,5 милиона евро. Очаква се в най-скоро време тимът от Сегунда дивисион да влезе в контакт с ръководството на канарчетата. През миналия сезон Сарагоса завърши на 15-о място във втория ешелон на Испания. В тима са играли две от големите български имена - Наско Сираков (1988-90) и Божидар Искренов (1989).

През пролетта усилено се говореше, че Неделев е желан от два турски клуба - Коняспор и Фенербахче. От Ботев Пд са склонни да се разделят със звездата си, но при добра оферта, която да удовлетворява и двете страни.Националът има договор с канарчетата до лятото на 2020 година. Той вече има едно неуспешно излизане в чужбина, в немския Майнц 05. Неделев така и не успя да се наложи в германския тим, като играеше предимно за втората формация в ниските лиги.

В края на май едноседмични проби в Сарагоса изкара юношата на Левски Патрик-Габриел Галчев, който се представи на ниво. Клубът разполага с една от най-силните школи в Испания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация