Италианската полиция иззе бойна ракета от ултраси на Юве

19:38
Италианската полиция иззе бойна ракета от ултраси на Юве

Разследване на италианската полиция на крайнодясна групировка с фенове на Ювентус доведе до изземането на сериозен оръжеен арсенал, включително и бойна ракета земя-въздух. Акцията на полицията в Торино се е провела тази сутрин и е довела до ареста на трима души, включително и 50-годишния Фабио Дел Бергиоло, който през 2001-ва година бе кандидат за Сената на Италия.

Разследване е започнало след изземането на неонацистки флаг от привърженик на “бианконерите” от ултрас групировката Други. В последствие полицията е стигнала и до оръжейните запаси на ултрасите, които са били повече от впечатляващи. В скривалището на ултрасите полицията е намерила пушки, автомати, пистолети, бронебойни куршуми и дори бойна ракета земя-въздух, от типа, който в момента използва армията на Катар.

Операцията на полицията се е провела в северните части на страната и е била в съдействие с органите на реда в Милано, Варезе, Павия, Новара и Форли. “Бяха установени връзки между тези неонацистки и неонацистки групи и ултрас групировки, по-специално на Ювентус”, обясни местният шеф на полицията Карло Амбра. “Има връзки и с по-традиционни фен групировки на Юве, както и с други крайнодесни елементи”, допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация