Левски победи Ружомберок и в София

21:31
Левски победи Ружомберок и в София

Левски победи Ружомберок с 2:0 в срещата реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа. Давиде Мариани беше точен в 33-ата минута, а Алар реализира втори гол в даденото от съдията продължение на второто полувреме.

 
Двубоят започна при скандирания "Левски, Левски" на около 350 деца под 14 години, които бяха в Сектор "А". Гостите също имаха агитка от 10 фена на централната трибуна. "Сините" започнаха предпазливо предвид преднината от първата среща. Грешка в защита остави Герец да стреля, но право в Миятович. Станислав Иванов хубаво се опита да намери Костов, но защитник изби. Изстрел на Паулиньо от границата на наказателното поле беше избит. Това бяха по-интересните неща до 15-ата минута.


Гостите бяха тимът, който играеше с топката, но "сините" бяха добре групирани и не оставяха пространства на съперника, който е доста по-силен физически.


В 28-ата минута хубава атака на "оранжевите" по дясното крило завърши с опасен удар на Петер Гал-Андрежли, минал покрай лявата греда на Миятович.


Пет минути след това Левски поведе с ново попадение на Давиде Мариани. Осмицата беше точен с левия крак, след като вратарят Крайчирик спря изведения чудесно сам срещу него Стаси Иванов. Младокът получи отлично попадане от Костов, а при опита си да преодолее вратаря, той изби и прати кълбото в краката на Мариани, който отбеляза своя втори гол в турнира.


Второто полувреме започна с по-активна игра на "розите", които имаха възможност да изравнят в 53-та минута. Тогава Андрежали се измъкна зад гърба на Миланов, но стреля в аут. Голмайсторът Мариани получи доста странен жълт картон, което ядоса скамейката на "сините". Столичани по-трудно задържаха топката, което принуди Хубчев да извади Костов в 58-ата минута, който не е на 100%, а на негово място влезе Здравко Димитров. Младокът застана дясно крило, а Стаси Иванов беше пратен на върха на атаката.


Секунди след това бърза контраатака на "сините" завърши с неточен изстрел на Горанов. Левият защитник реши да стреля, а не да подава на Иванов.

Гостите също направиха две промени, което принуди треньорът на Левски да пусне Юруков на мястото на Паулиньо. Така Димитров и Иванов заиграха на върха в схема 4-4-2. Настойчивостта на Иванов доведе до отличен шанс за българите, но Мариани пропусна в 70-ата минута. В 72-ата минута Димитров изпусна сам срещу вратаря. Иванов изведе крилото, който се опита да прехвърли Крайчерик, но стражът спаси. Вратарят на словаците беше блестящ след още две минути, когато отново хипнотизира Димитров, който беше изведен зад защитата от Райнов. Новото попълнение на Левски имаше няколко секунди, за да реши какво да прави, но въпреки това не успя да се разпише. В същото време две положения пропуснаха и играчите на Ружомберок. Първо Хашек, а след това Бренкус. 


Новият нападател на "сините" Дени Алар дебютира десетина минути преди края, а опасен удар на Мариани мина на сантиметри от вратата на гостите.

"Оранжевите" отвърнаха с едно положение, но Миятович се намеси без проблем.

 

ЛЕВСКИ - РУЖОМБЕРОК 2:0


1:0 Мариани (33)
2:0 Алар (90+1)


ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо, Станислав Костов


РУЖОМБЕРОК: Иван Крайчирик, Матей Чурма, Ян Масло, Михал Йонек, Александер Мойжиш, Тихомир Костадинов, Далибор Такач, Тварджик, Кристи Косе, Петер Гал-Андрежли, Стефан Герец


Съдия: Вячеслав Банари (Молдова)

 

Стадион: "Георги Аспарухов"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация