Борусия (Д) надви Ливърпул в голов спектакъл (видео)

10:16
Борусия (Д) надви Ливърпул в голов спектакъл (видео)

Европейският клубен шампион Ливърпул отстъпи с 2:3 на Борусия (Дортмунд) в приятелски мач, игран в Индиана. Двата отбора направиха истинско зрелище за зрителите, които видяха не само пет гола, но и още много интересни ситуации. 

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп заложи срещу бившия си тима на състав, в който отсъстваха почти всички основни футболисти. Борусия започна с повечето от титулярите си, включително новите попълнения Матс Хумелс и Юлиан Брант.

Резултата откри Пако Алкасер в 3-ата минута след кратко разбъркване. Топката някак беше отклонена към испанския нападател и той не сбърка. Жоел Матип можеше да изравни с глава, но топката премина малко над вратата. Пропуск направи и Райън Кент след великолепен пробив на Алекс-Окслейд-Чембърлейн. Младокът нанесе удар, но той не бе достатъчно силен и Марвин Хитц изби.

В 35-ата минута хубав пас на Фабиньо стигна до Хари Уилсън и той технично опъна мрежата. Заслуга за попадението има и Райън Кент, който пропусна топката и заблуди защитниците в жълто-черно.

До почивката Симон Миньоле попречи на Марио Гьотце да върне аванса на Борусия (Д), но това стори Томас Дилейни в 53-ата минута. Датският национал се разписа отблизо след асистенция на Торган Азар. Само пет минути по-късно Якуб Бруун Ларсен наказа липсата на концентрация в отбраната на Ливърпул за 3:1. 

При този резултат Клоп смени всичките си полеви футболисти, а в игра се появиха Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд, Андрю Робъртсън и Жоржиньо Вайналдум. "Червените" вдигнаха оборотите и в 75-ата минута получиха дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Бен Уудбърн. Зад топката застана Райън Брюстър, който заби топката под гредата. Това беше негов четвърти гол по време на подготовката.

Ливърпул имаше няколко възможности да изравни, но Хитц и бранителите пред него внимаваха, нанасяйки първа загуба на мърсисайдци от началото на лятото.

За Борусия силно играха Джейдън Санчо Хумелс и Брант. 

ЛИВЪРПУЛ - БОРУСИЯ (Д) 2:3
0:1 П. Алкасер (3)
1:1 Х. Уилсън (35)
1:2 Т. Дилейни (53)
1:3 Я. Ларсен (58)
2:3 Р. Брюстър (75) д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация