Ботев посече Дунав с хеттрик на Неделев

20:46
Ботев посече Дунав с хеттрик на Неделев

Ботев (Пловдив) записа първи успех за сезона в efbet Лига! Огромна заслуга за това има Тодор Неделев, който се отчете с хеттрик за "канарчетата" във вратата на Дунав. Пловдивчани победиха своя опонент с 3:1 в мач от втория кръг на първенството, след като бяха догонващи в резултата. Ботев дори можеше да постигне по-изразителна победа, но добрите изяви на Благой Макенджиев не допуснаха това да се случи. Георги Динков (22) даде преднина на русенци, след като засече центриране от корнер. Тодор Неделев (36, 62, 86) възстанови равенството, а след това и направи пълен обрата за тима си.
 

Пловдивчани гонеха първата си победа за сезона, след като в първия кръг врътнаха реми в Кърджали срещу Арда (0:0). Дунав също не започна сезона добре и загуби с 1:4 от Левски у дома.


Първата добра атака пред една от двете врати дойде в 8-ата минута. Еберт Кардосо проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, а там Антонио Вутов засече топката. Ударът му срещна крак на защитник и бе удобна за стража Благой Макенджиев. В 12-ата минута удар на Кардосо не намери очертанията на вратата и излезе в аут. 


Дунав отговори с удар в аут на Стефан Христсов в 18-ата минута. Веднага след тази ситуация Тодор Неделев изведе Тейлон Кореа зад гърба на защитата на Дунав. Бразилският нападател стреля по земя в обратния ъгъл, но Макенджиев успя да спаси вратата си с крак. 


Футболистите на Людмил Киров изненадаха "канарчетата" с гол на Георги Динков в 22-ата минута. Бранителят се извиси в наказателното поле след центриране от ъглов удар, като засече топката с рамо и я вкара във вратата на Георги Аргилашки.


В 33-ата минута Ботев (Пд) пропиля добра възможност да изравни резултата. Антонио Вутов намери Филип Филипов напълно свободен в наказателното поле. Защитникът се забави с обработването на топката и стреля много неточно в аут. 


В 36-ата минута Тодор Неделев отбеляза дежурния си гол за Ботев (Пловдив). Аргилашки прати топката в предни позиции, където защитник на Дунав увисна. Тейлон се озова зад гърба на защитата на русенци, след което видя свободния Неделев. Българският национал стреля от движение, пращайки топката право в горния ляв ъгъл на вратата зад Макенджиев. 


Веднага след попадението Дунав можеше отново да поведе, но Георги Аргилашки се намеси подобаващо при удар на Стефан Христов. Мачът стана двуостър и само добрата намеса на Макенджиев предотврати втори гол в неговата врата. Лъчезар Балтанов стреля, топката се отби в защитник и придоби много неприятна траектория, насочвайки се право под напречната греда. 


В самия край на полувремето “канарчетата” можеха да направят пълен обрат, но Тейлон се отчете със сериозен пропуск. Антонио Вутов намери бразилеца на втора греда, а новото попълнение, останал сам пред празната врата, стреля в аут. 

 
В 57-ата минута Благой Макенджиев за пореден път бе герой за Дунав. Стражът успя да избие в корнер удар на Антонио Вутов от няколко метра. Преди това халфът на Ботев успя да пробие в наказателното поле с човек на гърба си. 


В 62-ата минута Тодор Неделев направи пълен обрата за "канарчетата". Огромна заслуга за гола има Тейлон Кореа, който се възползва от неразчетените действия на Стефан Христов в наказателното поле. Бразилецът отне топката на аутлинията и подаде успоредно към Неделев, който засече, без да се замисля. 

В 70-ата минута "канарчетата" разгърнаха добра атака, при която Антонио Вутов намери Тейлон на границата на наказателното поле. Нападателят свали с глава към Тодор Неделев, който стреля от движение, но право в Макенджиев. Кристиан Добрев шутира по земя в 76-ата минута, но правещият добър мач Благой Макенджиев успя да избие. 


В 83-ата минута Вутов направи нов сериозен пропуск за "канарчетата". Тодор Неделев бе намерен в наказателното поле, той от своя страна видя включващия се Вутов, но юношата на Левски бе хванат в крачка и стреля над вратата. 


Три минути по-късно Неделев оформи своя хеттрик. Полузащитникът направи едно от марковите си влизания към средата на терена, след което стреля в долния ляв ъгъл на вратата, а топката се оплете в мрежата. В 87-ата минута Крис Добрев, а след това и Антонио Вутов пропуснаха да направят успеха на "канарчетата" още по-изразителен.

 

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ДУНАВ (РУСЕ) 3:1


0:1 Динков (22)
1:1 Неделев (36)
2:1 Неделев (62)
3:1 Неделев (86)


Стартови състави: 


БОТЕВ: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Марко Перван, Тейлон Кореа 


ДУНАВ: Благой Макенджиев, Георги Динков, Мартин Ковачев, Илия Мунин, Михаил Милчев, Диян Димов, Иван Селеменев, Александър Исаевски, Самир Аясс, Стефан Христов, Ахмед Ахмедов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация