Ясен Петров си тръгва от Китай

10:17
Ясен Петров си тръгва от Китай

Българският треньор Ясен Петров вече не е треньор на китайския Шъдзяджуан Евър Брайт. Пловдивчанинът заедно със своите помощници Костадин Видолов, Димитър Шейтанов, Мирослав Кьосев и Александър Георгиев вече е в България.

"Разделихме с Шъдзяджуан по взаимно съгласие. Няма никакви проблеми между нас. Отношенията ни са изключително коректни и приятелски. В този клуб прекарах над четири години, като именно там са и най-хубавите ми спомени и моменти. Това е футболът. Сега ще се видим със семействата си, за да отпочинем и да поемем ново предизвикателство", каза Ясен Петров пред "Хоризонт". 

Ясен Петров остави тима си на пето място като най-добрият домакин в първенството. Шъдзяджуан има осем поредни победи от осем мача, но първите седем са с Петров, който тренирал тима до преди седмица, след което не е водил състава при успеха с 2:1 над Хангжу Грийнтаун миналия уикенд. Проблемите са при гостуванията, където от десет срещи, отборът има само една победа, две равенства и седем загуби. Отборът има актив от 29 точки и изостава само на шест от лидера Кингдао Хуанхай (35) и на пет от втората позиция даваща право на промоция, която е заета от Ней Монгол (34) - 12 кръга преди края на сезона.

51-годишният Ясен Петров записа името си в историята на клуба в периода 2014 - 2016 година. Той пое тима във Втора дивизия на Китай и успя да го изведе до неочаквана първа промоция в елита. Там Ясен Петров класира Шъдзяджуан на седмо място в крайното класиране.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация