Атлетико Мадрид разгроми Реал със 7:3 (видео)

15:03
Атлетико Мадрид разгроми Реал със 7:3 (видео)

Големите врагове Атлетико Мадрид и Реал Мадрид за пореден път се изправиха един срещу друг. Този път това се случи в приятелски мач от турнира Интернешънъл чемпиънс къп. Макар и срещата да бе без особено значение, “Белият балет” ще иска да забрави този мач колкото се може по-бързо. Възпитаниците на Зинедин Зидан претърпяха изключително тежко поражение на “Метлайф Стейдиъм” в Ню Джърси, САЩ. Срещата приключи при резултат 7:3 в полза на “Дюшекчиите”, които пропуснаха още няколко добри положения. Мачът ще се запомни и с дебютния гол на Жоао Феликс с екипа на Атлетико. Той се разписа в 8-ата минута, а освен това асистира и за други два гола. Освен него точни бяха Диего Кощта (1, 28, 45-д. и 51), Анхел Корея (19) и Витоло (70). Головете за Реал пък вкараха Начо (59), Карим Бензма (85-д.) и Хави Ернандес (89).

Двубоят тръгна лошо за Реал от самото начало. Още не бе изтекла първата минута и Тибо Куртоа трябваше да извади топката от вратата си. Жоао Феликс изведе Диего Коща в наказателното поле, който стреля и след рикошет в крака на Серхио Рамос кълбото се търкулна във вратата за 1:0.

В 8-ата минута “Дюшекчиите” удвоиха преднината си. Саул отне една топка пред наказателното поле, напредна и попаде успоредно на голлинията, където Жоао Феликс бе заел добра позиция и засече във вратата за 2:0.

Само няколко минути по-късно португалецът имаше нов шанс, но този път шутът му мина до гредата.

В 19-ата минута обаче Атлетико вече водеше с класически резултат. Анхел Корея получи в пеналта, обърна се и с красив удар прати топката във вратата.

В 28-ата минута падна и четвърти гол във вратата на кралския клуб. Саул се възползва от грешка в защитата, отне топката и веднага изведе Диего Коща, който не сгреши и отново порази вратата на съперника.

Едва в края на полувремето Реал се посъвзе от шока и на два пъти Винисиус отправи опасни удари, вторият от които дори се отби от гредата.

В 45-ата минута обаче “Белият балет” инкасира нов гол. Изстрел на Феликс отблизо бе спасен от Куртоа, но при последвалото разбъркване Диего Коща бе спънат за дузпа, която сам реализира за 5:0.

В началото на втората част Диего Коща вкара четвъртия си гол в мача. Той бе изведен от Жоао Феликс и елегантно прехвърли вратаря за 6:0.

В 59-ата минута Реал все пак върна един гол. Еден Азар центрира почти от аутлинията и Начо отблизо засече кълбото във вратата за 6:1.

В 64-ата минута страстите на терена се нажежиха. Дани Карвахал извърши груб фаул срещу Тома Льомар, а след това и самият той бе изритан в гръб. Последва сериозно меле между играчите на двата отбора, а съдията взе соломоновско решение да изгони Карвахал и Диего Коща и да остави и двата тима с по 10 човека на терена.

Това не попречи на Атлетико да продължи да се забавлява и в 70-ата минута падна нов красив гол. Витоло тръгна от центъра на терена, премина през няколко защитници и стреля по земя във вратата за 7:1.

В края Реал все пак успя да направи загубата си малко по-почетна. В 85-ата минута Начо нахлу в наказателното поле и си изработи дузпа, която Карим Бензема реализира. В 89-ата минута пък при едно разбъркване пред вратата на Ян Облак Адриан де ла Фуенте стреля с глава в гредата, а след това Хави Ернандес бе най-съобразителен и успя да довкара топката за крайното 7:3.

Така Реал завърши участието си в Интернешънъл чемпиънс къп с две загуби и една победа. Следващият мач на “Белия балет” е на 30 юли срещу Тотнъм в турнира Ауди къп. За Атлетико пък това е втори успех от два мача в надпреварата. Сега за “Дюшекчиите” предстои среща със Отбор на звездите на МЛС на 1 август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация