Наполи разгроми Ливърпул в Единбург (видео)

20:54
Наполи разгроми Ливърпул в Единбург (видео)

Ливърпул загуби от Наполи с 0:3 в приятелска среща, която се състои на стадион “Мърифийлд” в столицата на Шотландия Единбург. Италианците имаха преднина от два гола на почивката след попадения на Инсиние и Милик, а в началото на втората част Юнес оформи крайния резултат.

 

Пред около 65 000 зрители двата отбора започнаха на високо темпо. Срещата бе специална за левия бек на Ливърпул Анди Робъртсън, който е капитан на националния отбор на Шотландия и имаше възможност да играе пред родните си фенове. Именно той създаде първото положение в мача. Негово центриране бе засечено от Ориги, но топката мина встрани от вратата. 


В отсъствието на нападателното трио Салах, Мане и Фирмино, Окслейд-Чембърлейн и Вайналдум играеха в по-предни позиции. Мърсисайдци владееха повече топката, но контраатаките на съперника носеха повече опасности. Симон Миньоле трябваше да се намесва на два пъти. Той първо се справи с удар на Верди, а след това отрази отлично изстрел на Мертенс от фаул. Играчът на Наполи насочи топката прекрасно към долния ляв ъгъл, но неговият сънародник успя да се намеси. 


В 17-ата минута Лоренцо Инсиние откри резултата. Той проби и с хубав удар прати топката извън обсега на вратаря. След попадението Клоп размени ролите на някои от футболистите, като халфовете промениха позициите си, но в играта на тима нямаше ритъм. В атака не се създаваше нищо, а в отбрана се появяваха пролуки. Така се стигна до второ попадение във вратата на Миньоле. Инсиние с остро центриране намери Милик, който засече топката към мрежата.

 

Тимът на Карло Анчелоти се чувстваше доста комфортно в тези минути. Единствената неприятна новина за италианците бе контузията на новото попълнение Костас Манолас, който напусна терена в 39-ата минута. Към края на полувремето попадение на Вайналдум бе отменено поради засада. Холандецът бе около три метра зад защитата на Наполи, когато получи топката. 


Ливърпул опита да вдигне темпото от началото на втората част, но резултатът бе нов гол във вратата на мърсисайдци. Защитата на “червените” отново имаше сериозни проблеми. Инсиние стреля, Миньоле изби, но Амин Юнес нямаше проблеми при добавката и преднината на Наполи набъбна на три гола. 


ЛИВЪРПУЛ - НАПОЛИ 0:3


0:1 - Инсиние (17)
0:2 - Милик  (29)
0:3 - Юнес (52)


ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Милнър, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Ориги


НАПОЛИ: Мерет, Ди Лоренцо, Максимович, Манолас, Марио Руи, Кайехон, Желински, Верди, Мертинс, Инсиние, Милик

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация