ЦСКА обърна Славия с два гола на Евандро (видео)

09:36
ЦСКА обърна Славия с два гола на Евандро (видео)

Резервата Евандро реализира два гола в последните 20 минути, а ЦСКА София стигна до обрат с 2:1 срещу Славия в "Овча купел", за да запише първата си победи в Първа лига след три изиграни кръга.

Гостите имаха териториално превъзходство и владееха повече топката, но трудно създаваха опасности пред вратата на белите. 

Минута преди почивката ЦСКА стигна до добра възможност. Тони Уот намери Тиаго Родригес в чиста позиция на границата на наказателното поле, но коварният изстрел на португалеца беше спасен с една ръка от вратаря на домакините Георги Георгиев.

В 50-ата минута гостите създадоха нов шанс. Уот изведе с глава в наказателното поле Али Соу, който шутира от десетина метра, но Георгиев изби в корнер. 

След час игра Славия поведе с първото си по-добро положение. Радослав Кирилов проби на скорост от ляво и шутира към далечния ъгъл от границата на наказателното поле, топката се отби от страничната греда и се върна към непокрития Янис Карабельов, който отблизо я прати под гредата. 

Десет минути по-късно ЦСКА изравни след грешка на Димитър Велковски. Бранителят получи пас на границата на наказателното поле на "белите", но се замота и позволи на Али Соу да му отнеме с пас към Евандро, който хладнокръвно реализира с удар по тревата от десетина метра.

Три минути преди края гостите стигнаха до пълен обрат. Греъм Кери центрира от ляво, Андреа Христов в опита си до блокира отклони леко топката, но право към Евандро и бразилецът от метър засече в мрежата на празна врата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация