Лалович: България има интерес към Световното през 2023

14:29
Лалович: България има интерес към Световното през 2023

Президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович говори пред медиите във връзка с идването си в България за Световното първенство за кадети, което се провежда тази седмица.

Той заяви, че този шампионат ще бъде генерална репетиция за страната ни, която догодина ще приеме олимпийската квалификация, предаде репортер на БГНЕС. Лалович коментира и възможността България да приеме Световното първенство за мъже и жени през 2023 г.

„Искам първо да благодаря на цялата българска федерация по борба за организацията на това Световно първенство за кадети. Условията са много добри, залата също. Всичко това е много важно, защото тези деца са бъдещите шампиони и трябва да свикват с това”, започна сърбинът. „Нашата цел е всички състезания да са като това тук и нашите състезатели да са горди от своето участие. Това е целта, която БФБ (Българската федерация по борба; б.р.) е постигнала за този шампионат. Това е, на практика, подготовка за домакинството на страната ви на олимпийската квалификация догодина”, допълни Лалович.

„Тази квалификация, която ще приемем догодина, сигурно ще се окаже решаваща за мнозина. Да се надяваме, че ще се справим с това домакинство. Ние с г-н Лалович работим като тандем за изпълнението на една цел – развитието на борбата”, поясни дългогодишният президент на Европейската федерация по борба Цено Ценов.

„Имахме много плодородна среща с Бойко Борисов, министъра на спорта, с президента на БОК. Нашата федерация се развива много бързо и дори календарът за състезания е пълен до 2022 г. Това преди не се е случвало. Без да влизам в детайли ще кажа, че България има интерес да приеме този шампионат, но трябва да бъдат изпълнени различни критерии”, завърши Лалович по повод желанието на София да приеме престижния форум след четири години. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация