Гей финализира трансфера си в ПСЖ

19:45
Гей финализира трансфера си в ПСЖ

Сенегалският полузащитник Идриса Гей официализира преминаването си от Евертън в Пари Сен Жермен, потвърдиха от френския шампион.

„Пари Сен Жермен е развълнуван да обяви покупката на Идриса Гей!“, написа клубът в Туитър, заедно със снимка на „Гана“, който държеше фланелка с номер 27. 29-годишният футболист, който достигна до финала на турнира за Купата на Африка със Сенегал, бе обект на интерес от парижкия гранд още през януари. Той бе свързван с трансфер и в Манчестър Юнайтед.

Гей подписа договор до 2023, но не бе оповестена трансферната сума за привличането му. „Изключително горд съм, че подписвам с Пари Сен Жермен“, сподели той за клубния сайт. „След като бях концентриран върху Купата на Африка със Сенегал, исках да приема ново предизвикателство, присъединявайки се към ПСЖ – един от най-структурираните и амбициозни спортни проекти в Европа. Нямам търпение да опитам от невероятната атмосфера на „Парк де Пренс“, която ме впечатли по време на първите ми сезони във Франция“, завърши той.

Гей игра седем сезона за Лил от 2008 до 2015, преди да се присъедини към Астън Вила през 2016, където изигра 108 мача за три сезона с екипа на бирмингамци.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация