Мъри може да играе на сингъл на US Open

16:11
Мъри може да играе на сингъл на US Open

Анди Мъри се надява да се завърне скоро на корта, за да играе мачове на сингъл, като намекна, че това може да се случи преди Ю Ес Оупън.

Шотландецът играе двойки в последно време, като вдигна титлата в Куинс с испанския ветеран Фелисиано Лопес. Мъри, който си партнира със Серина Уилямс на смесени двойки на Уимбълдън, където достигнаха до трети кръг, ще играе редом до брат си Джейми утре във Вашингтон. След като претърпя операция за смяна на тазобедрената става, 32-годишният тенисист отказа наскоро да конкретизира кога ще се завърне на сингъл.

Но той намекна, че може да участва в подготвителните турнири преди Ю Ес Оупън и може да бъде готов навреме за Синсинати, който стартира на 11 август. „По-близо съм, отколкото си мислех. В най-добрия случай ще се завърна в Синсинати. Ако не се включа в турнира, то тогава вероятно ще почакам и след края на Ю Ес Оупън, защото не бих искал първият ми турнир да бъде в 3 от 5 сета“, коментира Мъри.

Той също така призна, че се е допитал до легендата на двойки Боб Брайън, който претърпя операция за смяна на тазобедрената става на 40, с въпроси относно времето за възстановяване от подобен тип операции на бедрото. „Писах му по 2-3 пъти на седмица, разпитвайки го относно това как се е справил, опитвайки се да разбера дали потенциално мога да се завърна на сингъл след такава операция. Не сме невероятно близки, но комуникирах с него много по време на този период“, завърши трикратният шампион в турнирите от Големия шлем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация