Официално: Арсенал счупи трансферния си рекорд

19:36
Официално: Арсенал счупи трансферния си рекорд

Арсенал обяви официално дългоочаквания трансфер на Никола Пепe от Лил. Сделката е рекордна за лондончани, които ще платят за 24-годишния играч 72 милиона паунда. Според английските медии Арсенал ще преведе само 20 милиона от сумата сега, а останалите 52 милиона ще бъдат изплатени на траншове през следващите пет години. Именно за толкова е и договорът на играча, който отбеляза 23 гола в 41 мача за Лил през миналия сезон. 


Досегашното най-скъпо попълнение на Арсенал бе Пиер-Емерик Обамеянг, който струваше 56 милиона паунда.
 

Пепе ще играе с фланелка с №19. 


"Пепе е високо ценено и талантливо крило, което бе желано от много топ отбори в Европа. Привличането на флангови футболист от такава висока класа бе една от основните ни цели за този трансферен прозорец и аз съм много доволен, че успяхме да го привлечем. Той ще ни донесе скорост, сила и креативност, както и още много голове", заяви мениджърът на Арсенал Унай Емери.
 

"Когато разбрах, че ще дойда в Арсенал, незабавно си помислих за всички френски футболисти, които са играли тук. Помислих и за световния шампион Месут Йозил, за Александре Лаказет, за Пиер-Емерик Обамеянг и много други. Тези играчи излязоха в съзнанието ми, защото обичах да ги гледам, докато бях в Лил. Освен това съм играл срещу Лаказет във Франция. За мен ще бъде чест сега да бъдем съотборници", сподели самият Пепе.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sacrefisio
02.08.2019 21:32

Очаквам да има попълнение в защита , защото положението е много зле .