Локо Пловдив продължава напред в Лига Европа след тежка вечер в Търнава

23:49
Локо Пловдив продължава напред в Лига Европа след тежка вечер в Търнава

Локомотив (Пловдив) премина през ада, но в крайна сметка успя да излезе като победител в битката със Спартак (Търнава). Българският отбор пропиля аванса си от два гола от първия мач и дори допусна трето попадение, но Ален Ожболт отново бе герой за своя тим, като отбеляза единственото попадение за "черно-белите" за крайното 3:1. Така Локомотив отново загуби като гост в европейските клубни турнири и продължи 46-годишната си прокоба, но ще играе в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Там той ще се изправи срещу френския Страсбург, който днес загуби гостуването си на Макаби (Хайфа) с 2:1, но спечели първия мач с 3:1 и с общ резултат 4:3 продължава напред. Филип Дангубич (15) изведе домакините напред в резултата, а Боган Митреа (52) бе точен от дузпа. Рафаел Таварес (71) вкара третия гол във вратата на Локомотив, но Ален Ожболт (74) върна "смърфовете" в битката.

 

Удар с глава на Анте Аралица след центриране на Карагарен в 6-ата минута излезе в аут. След изиграването на първите десет минути отборът на Спартак (Търнава) осъществи натиск, който принуди футболистите на Бруно Акрапович да се приберат в своето поле и да чакат удобен момент да изненадат съперника на контраатака. Този домакински натиск доведе до гол във вратата на Мартин Луков.


Негов автор бе Филип Дангубич в 15-ата минута. Футболистът на Спартак насочи с глава добро центриране на Ловат от левия фланг, което свари неподготвена защитата на Локомотив. Веднага след това домакините имаха още един добър шанс за гол, но ударът на Халилович премина покрай вратата. 


В 24-ата минута голмайсторът Дангубич можеше да отбележи втори гол. Нападателят засече с глава центрира от десния фланг, но ударът му бе в обсега на Луков и вратарят улови без проблеми. В 35-ата минута, при една контра на Локомотив, Захуменски направи непростима грешка, която опита да поправи, задържайки излизащия очи в очи с Русов Ален Ожболт. Главният съдия не се поколеба да му покаже червен картон и да остави домакините с човек по-малко.


Въпреки това футболистите от Търнава опитваха по всякакъв начин да създават голови ситуации пред вратата на Локомотив. В 44-ата минута Луков не допусна гол след страхотен удар на Халилович от далечна дистанция. Топката се насочи опасно в долния му десен ъгъл, но вратарят показа рефлекс и изби в корнер. Това бе и последното голово положение през първото полувреме, в което домакините от Търнава бяха по-добрият тим и можеха да заличат пасива си от два гола.


В 48-ата минута Стивън Езе продължи с глава центрирана топка от ъглов удар, но последвалият изстрел на Дейвид Малембана. 120 секунди по-късно и Анте Аралица стреля с глава, но над вратата.

В 52-ата минута Спартак заличи пасива си от два гола след попадение на Богдан Митреа от дузпа. До 11-метровия наказателен удар се стигна след нарушение на Дейвид Малембана в наказателното поле, което не остана подминато от белгийския съдия. Капитанът Митреа застана зад топката и прати Луков в обратния ъгъл със залъгващо движение.


Това подейства вдъхновяващо за отбора на Спартак, а футболистите на Локомотив бяха поставени под истинско напрежение. Още в следващата минута след гола те можеха да губят с три гола. Мартин Луков трябваше да се намесва два пъти в рамките на няколко секунди. Първо при удар на Собчук вратарят изби, а след това Ловат пробва да вкара топката в близкия му ъгъл, но Луков бе на висота.


Това не беше всичко и в 56-ата минута късметът покри Локомотив. Удар на Тешия от далечна дистанция срещна гредата. В 61-ата минута Митко Илиев не успя да засече топката във вратата от удобна позиция. В 63-ата минута и Чико Цветанов опита късмета си с удар от движение, който бе крайно неточен. Ален Ожболт също бе близо до гола в 68-ата минута. Героят от финала за Купата на България се придвижи добре в наказателното поле и засече центриране по земя на Бирсент Карагарен. Топката обаче премина покрай вратата.


В 71-ата минута Спартак се възползва от много груба грешка в наказателното поле на Локомотив. Въпреки ръстовото си превъзходство в наказателното поле с присъствието на Езе и Малембата, "смърфовете" позволиха центриране да бъде засечено от Рафаел Таварес.


Нападателят бе оставен абсолютно непокртит на няколко метра от голлинията. Това обаче не смути пловдивчани и те отговориха чрез Ален Ожболт, който отново се превърна в герой за своите. Карагарен напредна и предостави чудесна топка на главата на словенския нападател, който стреля в обратния ъгъл на Русов за 1:3.


СПАРТАК (ТЪРНАВА) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 3:1


1:0 Дангубич (15)

2:0 Митреа (52 д)

3:0 Таварес (71)

3:1 Ожболт (74)


Стартови състави:


СПАРТАК Т (4-3-3): 31. Русов, 3. Митреа, 44. Захуменски, 29. Месик, 36. Ловат, 12. Тешия, 27. Халилович, 10. Дангубич. 20. Диого, 33. Таварес, 24. Собчук
Старши треньор: Р. Шеу


ЛОКО ПД (4-4-2): 71. Луков, 50. Томашевич, 5. Малембана, 6. Езе, 9. Карагарен, 34. Витанов, 20. Петрович, 7. Цветанов, 12. Ожболт, 14. Илиев, 77. Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация