Хавиер Тебас с остра критика към Сити и ПСЖ

20:09
Хавиер Тебас с остра критика към Сити и ПСЖ

Държавните отбори Манчестър Сити и Пари Сен Жермен представляват опасност за футбола и трябва да им бъде наложен стриктен финансов контрол, за да не убият останалата конкуренция в играта, призова за пореден път президентът на Ла Лига Хавиер Тебас. Той беше гост в "Тотал Футбол Шоу" по местна телевизия и започна с трансферите на Сити и Пари Сен Жермен.

Тебас, който редовно говори против тези два отбора, сега обяви въпросните два тима за нарушаващи правилата, ако играеха в Испания и застрашаващи феърплея в Европа. И двата отбора са собственост на компании, които са свързани с държавната власт в ОАЕ и Катар. "Сити Футбол Груп", реалният собственик на Манчестър Сити, се контролира на 87 процента от "Абу Даби Юнайтед Груп". Парижани пък са под контрола на катарската кралска фамилия от 2011-а година.

"Тези държавни отбори са опасност за футбола и за финансовия феърплей както никога досега. Те оперират на пазара извън правилата и рискът да се получи инфлация на нивото на финансов феърплей е огромен. "Управляващите футбола в Европа трябва да прозрят опасността, която тези два отбора отправят към местните първенства", заяви Тебас

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация