Ивайло Петков: Левски няма нужда от звезди

15:12
Ивайло Петков: Левски няма нужда от звезди

Спортният директор на Левски Ивайло Петков бе представен днес официално от изпълнителния директор на “сините” Павел Колев. В първата си медийна изява като част от ръководството на Левски бившият български национал сподели, че приоритет за тима е да търси не звезди, а футболисти, които да се вписват добре в колектива и да подсилват отборния дух.

“Продажбата на Давиде Мариани? Отборът разчита на колектива. Миналата година не е имало такъв интерес към него. В Левски не трябва да има звезди, а силен колектив. Сега Мариани бе продаден за доста сериозна сума за България. Търси се футболист на неговия пост, но не на всяка цена. Не искаме да взимаме звезда, а футболист, който ще се впише в колектива и ще помогне за развитието на клуба”, коментира Петков.

"Тодор Неделев? Той е много добър футболист, който е желан от всички отбори в България. Но пак казвам - не търсим звезда, а играч, който да пасне на колектива", обясни Ивайло Петков. 

“Появявам се пред вас сега, защото документално не бяха изчистени нещата, тъй като работя и като агент и трябваше това да се прекрати, за да бъда свободен като служител. Досега не давах интервюта за селекцията, защото продължава трансферният период. Има работа, която трябва да се свърши, за да се сглоби боеспособен отбор.

Как се стигна до идването ми в клуба? В началото получих телефонно обаждане от един от собствениците, а вече кой ме е препоръчал може да каже г-н Колев. Впоследствие разбирам, че той е един от хората, които са ме препоръчали”, сподели още бившият национал на България и екс-футболист на Литекс.

“Искам да изчистя нещо по темата Литекс. Единият ми престой там е преди 21 години, не съм имал други отношения освен като футболист с Литекс. Бил съм футболист в Литекс, след това не съм бил търсен на работа и не съм работил в Литекс освен като футболист. Тук съм, защото виждам голяма перспектива и голям потенциал. Това е най-големият отбор на България и трябва да се върне там, където му е мястото”, продължи 43-годишният Петков. 

“Винаги може по-добре, но на този етап отборът вече показва нов облик. Трябва време, новосформиран от месец и нещо отбор не може да има невероятни резултати. Важното е, че отборът има облик и стил на игра. Всички футболисти са гледани от всички треньори, одобрени от мен и финансово задоволени от г-н Колев. Работим като колектив и това е принципът на новия Левски - всички да работим заедно”, каза още бившият бранител.

Петков бе помолен да коментира представянето на тима в Лига Европа и по-конкретно отпадането с общ резултат от двете срещи 0:7 от кипърския тим АЕК Ларнака. “Това не са реалните възможности на отбора. Селекцията от самото начало бе закъсняла, както е и в момента. Аз като дойдох тук тепърва започнахме да гледаме и търсим футболисти. Закъсняла е селекцията, но по-добре да е закъсняла и да стане както трябва, отколкото зимата да се чудим как да се отървававме от повечето играчи.

За мачовете с АЕК - не са ни това възможностите. Просто Левски е нов отбор. Трябва време за изграждането на самите връзки в самия отбор, стиковането. Програмата минимум бе да минем първия кръг. Всички искаме нещата да се получават добре в Европа, но АЕК е по-обиграният отбор, а имаше и лошо стечение на обстоятелставата. В реванша излязохме с мисъл за атака и ако може да вкараме гол. По никакъв начин не ни превъзхождаха в първия мач до червения картон, а на реванша по-оптиният отбор ни излъга и загубихме доста неприятно”, сподели Петков.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация