Порто си тръгна с отличен резултат от Русия

15:25
Порто си тръгна с отличен резултат от Русия

Порто постигна ценна победа с 1:0 в гостуването си на Краснодар от третия предварителен кръг на Шампионската лига. “Драконите” стигнаха до успеха в края с попадение от фаул на Серхио Оливейра в 89-ата минута. Така те направиха първата крачка към продължаване в следващата фаза.

В началото на мача Порто стоеше по-добре на терена и имаше няколко голови възможности. В 13-ата минута удар на Марега профуча до лявата греда. След това в 24-ата минута Тикиньо получи отлично центриране, но отблизо с глава стреля над вратата. По-малко от минута по-късно се стигна до разбъркване в наказателното поле пред Матей Сафонов, който направи блестящо спасяване след шут отблизо на Корона.

Постепенно обаче и Краснодар започна да създава добри положения. В 40-ата минута домакините получиха фаул на добра позиция пред наказателното поле, но Маркус Берг стреля неточно.

В 52-ата минута руснаците претендираха за дузпа за игра с ръка на футболист на Порто в пеналта, но съдията прецени, че няма да посочи бялата точка и каза играта да продължи.

В 80-ата минута Реми Кабеля пропусна най-добрата възможност за домакините. Той бе изпуснат в наказателното поле и отблизо отправи силен удар, но вратарят на Порто направи прекрасно спасяване.

В самия край на мача гостите нанесоха своя удар. Те си спечелифа фаул пред наказателното поле и Серхио Оливейра с прекрасно изпълнение не остави шансове на вратаря за 0:1.

Така Порто си тръгна с ценна победа като гост и е сериозен фаворит преди реванша след седмица. Краснодар пък може да съжалява, че загуби този двубой и ще има доста тежка задача да търси задължителна победа на “До Драгао”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация