Европоходът на ЦСКА продължава на Васил Левски

15:34
Европоходът на ЦСКА продължава на Васил Левски

ЦСКА София посреща Заря на националния стадион “Васил Левски” в 20:30 часа днес. Двата тима се изправят един срещу друг в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. Всеки от тях има сериозни амбиции да продължи напред в турнира и по всичко личи, че ни чакат доста оспорвани сблъсъци в София и в Украйна. Затова “червените” ще направят всичко възможно да постигнат добър турнирен резултат, който да им даде шансове да довършат започнатото в реванша.

Зоря е отбор, който залага основно на местни футболисти. Въпреки това украинците са много опасен тим със сериозен опит в Европа. Не е за подценяване и фактът, че съставът от Луганск се представя доста прилично в досегашните си еврогостувания и е записал 6 победи, 2 равенства и 8 загуби.

Зоря обаче идва в София без голямата си звезда. Артьом Громов, който отпадна от сметките на треньорския щаб заради контузия. Това със сигурност е плюс за “Армейците”.

Украинците правилно са усетили, че основният коз на ЦСКА София е на резервната скамейка и това е треньорът Люпко Петрович. Сърбинът е опитна лисица в Европа и знае как да излъже всеки съперник. Приоритет за него днес ще бъде отборът му да не допусне гол във вратата си, а едва след това ще се опита и да вкара няколко в тази на противника.

На “Армията” обаче продължават да имат някои проблеми около състава. Рубен Пинто отново остана извън групата, а същото се отнася и за Енрике Рафаел, за когото до последно имаше надежди да е готов, но явно това не е факт.

Най-вероятно днес “червените” ще излязат в състав Черниаускас под рамката и триото централни бранители Албентоса, Бодуров и Томаш. Занев и Жеферсон ще бъдат халф-бекове, а в средата на терена ще действат Бикел и Малинов. Тиаго ще изпълнява функцията на плеймейкър, а в атака ще започнат Соу и Евандро.

Наставникът на гостите Виктор Скрипник пък се очаква да заложи на Шевченко на вратата и пред него в защита Тимчик, Вернидуб, Ханна и Михайличенко. Иванисеня ще бъде опорен халф, а Хоменчовски и Чеберко ще са дуото в средата на терена. Кочергин и Ледньов ще започнат на двете крила, а в атака ще действа Будкивски.

Лига Европа, 3-и предварителен кръг:

ЦСКА СОФИЯ - ЗАРЯ (ЛУГАНСК)

Вероятни състави: 

ЦСКА: Черниаускас, Бодуров, Тиаго, Албентоса, Жеферсон, Занев, Бикел, Малинов, Тиаго, Соу, Евандро

ЗОРЯ: Шевченко, Тимчик, Вернидуб, Ханна, Михайличенко, Иванисеня, Хомченовски, Чеберко, Кочергин, Ледньов,  Будкивски

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Сандро Шерер (Швейцария)
Начало: 20:30 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация