Моци с антирекорд от бялата точка в Европа

08:22
Моци с антирекорд от бялата точка в Европа

Опитният защитник Козмин Моци може да стана герой с двете спасени дузпи срещу Стяуа през лятото на 2014 година, но сега записва антирекорд именно с удари от бялата точка. При успеха на Лудогорец с 5:0 срещу ТНС в Лига Европа негов изстрел беше отразен от вратаря Харисън. Да, румънецът довкара топката, но за статистиката това си е изпусната дузпа. 


Така Моци става първият футболист в историята на българския футбол, който има вече 3 пропуснати дузпи в евротурнирите. Досега той делеше първото място с Емил Спасов, който има два пропуска за Левски - срещу Уотфорд (1983/84) и Днепър (1984/85).

 

Другите две пропуснати дузпи от Моци са срещу Младост Подгорица и Пари Сен Жермен през 2016 година. И в двата случая те са отразени от вратарите. 


Позитивно за Моци от двубоя с ТНС е това, че той изигра мач номер 72 за Лудогорец в Европа и вече №1 в ранглистата на клуба. Втори остава Светослав Дяков със 71.


Иначе Лудогорец изпусна шеста дузпа, като за първи път 11-метровият удар все пак бе довкаран от втори опит. Успеваемостта на Лудогорец от бялата точка е катастрофална - само 33,33%. Отборът е вкарал 3 от общо 9 отсъдени дузпи в негова полза в турнирите. Всички изпуснати дузпи от Лудогорец в турнирите са спасени от вратарите на съперниците.


“Меридиан Мач”

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация