Сити разглоби Уест Хям, хеттрик на Стърлинг (видео)

16:31
Сити разглоби Уест Хям, хеттрик на Стърлинг (видео)

След като преди седмица Манчестър Сити спечели "Къмюнити Шийлд", днес шампионите стартираха успешно и новия сезон в Премиър лийг, побеждавайки с 5:0 като гост Уест Хам. Без да блестят особено, но с пълен контрол върху играта, "гражданите" спечелиха трите точки след попадения на Габриел Жезус (25'), хеттрик на Рахийм Стърлинг (51', 75', 90') и Серхио Агуеро (86') от дузпа. Двубоят бе исторически от гледна точка на факта, че за първи път в Премиър лийг ВАР влезе в активна употреба. В 54-тата минута гол на Жезус бе отменен заради много тънка засада на Стърлинг, а в 76-ата минута ВАР разгледа и попадението на самия Стърлинг, което в крайна сметка бе зачетено. Пет минути преди края новата за Висшата лига технология отново влезе в употреба. Фабиански спаси дузпа на Агуеро, но изпълнението бе повторено заради това, че стражът и с двата крака бе пред голлинията си, което според новите правила не е разрешено. 

 

Домакините започнаха доста настървено и опитваха да пресират Манчестър Сити. В 7-ата минута Лансини падна в наказателното поле, след като бе позатиснат от Родри. Домакините поискаха дузпа, но Майк Дийн реши, че такава няма. ВАР го подкрепи.
Уест Хам - Манчестър Сити+21

 

В 11-ата минута шампионите най-сетне направиха нещо интересно в атака. Марез напредна и шутира добре по земя, но Фабиански се хвърли и изби с една ръка. Изстрел на Давид Силва в 15-ата минута пък премина встрани от вратата.
В 21-вата минута Марез получи много добро подаване в наказателното поле, финтира елегантно Кресуел, след което стреля в близкия ъгъл, но встрани от целта.


Четири минути по-късно Манчестър Сити вече водеше в резултата. Кайл Уокър използва изключителната си скорост, изпревари с лекота Кресуел, след което центрира по земя от аутлинията. Топката рикошира в крака на Диоп, след което и Жесус я докосна, за да насочи във вратата - 0:1.

 

В 32-рата минута Лансини за втори път претендира за дузпа. Този път заради шпагат на Зинченко, който обаче първо успя да играе с топката, така че нямаше основания за наказателен удар.

 

В 52-рата минута Де Бройне проби по страхотен начин през центъра, след което изведе много добре Стърлинг, който вкара между краката на Фабиански за 0:2. Само две минути след това Жезус отбеляза и трети гол във вратата на Уест Хам, но след намесата на ВАР попадението бе отменена заради това, че рамото на Стърлинг бе в положение на засада.


В 60-ата минута домакините създадоха и най-чистото си положение до момента. Снодграс центрира от фаул, Едерсон не се пласира особено добре и не успя да пресече, след което Диоп засече с глава, но топката премина на сантиметри над напречната греда. В 72-рата минута Уест Хам бе още по-близо до попадението, но две изключителни намеси на Едерсон след удар на Чичарито и добавка на Антонио лишиха "чуковете" от гола.


Три минути след това Марез изведе перфектно Стърлинг зад отбраната. Крилото овладя добре, след което прехвърли Фабиански - 0:3. Положението отново мина проверката на ВАР заради предполагаема засада, но този пък голът бе зачетен.
В 84-тата минута Сити получи дузпа, след като Диоп фаулира Марез. Агуеро изпълни, но Фабиански спаси. ВАР обаче промени и тази ситуация, след като стана ясно, че стражът е излязъл пред голлинията и с двата си крака, което не е разрешено. Изпълнението бе повторено и този път Агуеро не сгреши - 4:0. В добавеното време Рахийм Стърлинг оформи своя хеттрик, след като бе изведен отново от Марез и стреля в десния ъгъл за крайното 5:0. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация