Локо Пловдив нанесе първа загуба на Арда (видео)

20:50
Локо Пловдив нанесе първа загуба на Арда (видео)

Арда загуби от Локомотив Пловдив с 2:5 в среща от 5-ти кръг на efbetЛИГА, която се игра на стадиона на Локомотив. Двубоят се игра при температура на въздуха около 38 градуса. Въпреки това играчите на Арда бяха подкрепяни от най-верните си фенове.

Още в 4-та минута Иван Караджов се наложи да парира опасен удар на железничарите. В 11-та обаче той направи груба грешка, която позволи на бразилецът Оливейра да открие резултата. 180 секунди по-късно капитанът на пловдивчани Димитър Илиев, центрира в наказателното поле, където Бирсент Карагерен успя да изпревари бранител в синьо и с глава бе точен за 0:2. След тези два бързи гола, последваха още няколко положения за Локомотив, но до попадение не се стигна. В 27-та минута Радослав Василев отправи удар от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Луков. В 31-та минута Ожболт премина през няколко бранителя на Арда и от един метър би право в тялото на Караджов. В 42-та минута именно Ожболт бе автор на третото попадение за Локомотив, след подаване на Димитър Илиев.

След почивката отново оборотите на игра бяха високи, въпреки високите температури и огромната жега. Един Бахтич в 51-та минута се възползва от отлично подаване в наказателното поле правейки резултата 0:3. Минута по-късно Веселин Марчев бе изведен отлично и успя да отбележи първото попадение за Арда в срещата. В 71-та минута Дарко Глишик напредна от дясно, центрира и Йосип Томашевич си отбеляза автогол в стремежа да изчисти топката, и резултатът стана 2:4. Той обаче поправи своята грешка в 77-та минута, когато с топовен изстрел от границата на наказателното поле направи резултата 2:5.

В следващия 6-ти кръг Арда гостува на ЦСКА София, като срещата е на 18-ти август от 18:00 часа на ст. Българска армия. В класирането Арда е на шесто място с актив от 8 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация