Лампард: Време е да забравим за Азар

22:27
Лампард: Време е да забравим за Азар

Мениджърът Франк Лампард призова футболистите и феновете на Челси да забравят възможно най-бързо Еден Азар, защото няма как да бъде намерено негово копие. Белгийският национал беше продаден на Реал Мадрид за 100 милиона евро, а в негово отсъствие "сините" започнаха сезона в Англия с катастрофалното 0:4 на "Олд Трафорд".


"Бях голям фен на Еден Азар. Дори съм играл с него. В престоя си в Челси той се изгради като един от най-добрите футболисти в света и освен това показа значителни лидерски качества. Няма как да го заместим като индивидуалност заради високото му ниво. Но има и добра новина - ние разполагаме със силна група от футболисти, която може да запълни дупката задружно. Ще продължим напред като колектив. Направихме го след Тери и Дрогба, ще го направим и след Азар", каза той.
Следващото изпитание за Челси е мачът за суперкупата на Европа срещу Ливърпул, а Лампард отново няма да се свени и може да заложи на младоци като Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам във втори пореден мач. Нещо, за което беше критикуван от Жозе Моуриньо.


"Избирам състава, който ще ни доближи максимално до победата, независимо от възрастта на играчите. Ако младите показват нужното в тренировките, то те заслужават шанс. Маунт е един от тях и аз не се страхувам да го пусна в игра. За Челси е важно да виждаме в игра такива момчета, но те първо трябва да си заслужат мястото в състава", продължи Лампард.


"Гордея се от играта ни в неделя, но би трябвало да сме научили урок за следващите мачове. Оптимист съм за срещата с Ливърпул и се гордея, че съм в Истанбул като мениджър на Челси. Изпитанието е тежко, но можем да спечелим", завърши бившият халф на "сините".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация