Ван Перси: Бях принуден да напусна Арсенал и да подпиша с Ман Юнайтед, защото...

17:53
Ван Перси: Бях принуден да напусна Арсенал и да подпиша с Ман Юнайтед, защото...

Робин ван Перси заяви, че е бил принуден да напусне Арсенал и да отиде в Манчестър Юнайтед, защото „топчиите“ са отказали да му предложат нов контракт.

Холандският национал се наслади на осем сезона в Северен Лондон, преди да се присъедини противоречиво към Юнайтед през лятото на 2012, където спечели Висшата лига в дебютната си кампания. Ван Перси приключи сезон 2011/12 като голмайстор на първенството и „Играч на годината“ в анкетата сред професионалните футболисти, но при една оставаща година до края на договора си, напусна в посока „Олд Трафорд“ в сделка за 24 млн. паунда.

„Една от основните причини да напусна беше, че Арсенал се умори от мен, от там започна всичко – те не ми предложиха нов договор“, сподели той за BT Sport. „Тогава се огледах около себе си – бях амбициран, още исках да спечеля лигата. Това е животът. Имах три опции пред себе си – едната от тях бе да заиграя в чужбина, но тя отпадна моментално“.

„Тогава останаха Сити и Юнайтед. Това, за което хората не знаят, е, че по време на трансфера, много от нещата се случват зад кулисите. Трябва да поемеш огромен риск и да направиш своя избор, базиран на целите ти, но и на фактите. Разговаряхме неколкократно с Венгер, с Газидис. Но те не ми оставиха избор, освен да напусна“, завърши холандецът. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари