Ливърпул надви трудно светците (видео)

19:36
Ливърпул надви трудно светците (видео)

Отборът на Ливърпул постигна победа като гост на Саутхемптън с 2:1 в двубой от втория кръг на английската Висша лига.

„Светците“ започнаха по-уверено срещата и се възползваха от понатрупаната умора в краката на мърсисайдци след тежкия двубой за Суперкупата на Европа срещу Челси. Възпитаниците на Ралф Хазенхютъл бяха изключително подредени и компактни, като първи достигнаха до сериозна голова опасност в мача, когато след центриране от ъглов удар Мая Йошида стреля с глава, но Адриан прояви отличен рефлекс, за да запази резултата равен. Играчите на Юрген Клоп, от своя страна, рядко достигаха до ситуации пред Ангъс Гън, но в добавеното време на първата част поеха водачеството след великолепен изстрел на Садио Мане.

Голът успокои „червените“, които стартираха уверено второто полувреме и контролираха събитията на терена. С пропуски за тима се отчетоха последователно Мохамед Салах и Роберто Фирмино, преди бразилецът да се възползва от грешка в отбраната на домакините и след получен пас от Мане, напредна с топка в крака и с премерен удар с десния крак покачи на 2:0. Малко след това сенегалецът Мане имаше възможност да вкара втория си гол, но изстрелът му с глава бе спасен от Гън.

От другата страна, „светците“ рядко достигаха до вратата на съперника, като при едно подаване Жоел Матип отклони опасно топката към Адриан, който реагира и я извади в корнер. Испанският страж на мърсисайдци, обаче, сбърка фатално при опит да изчисти от наказателното си поле, а бившият играч на Ливърпул Дани Ингс се възползва и намали. Малко след това отново той можеше да се окаже отново в прегръдките на съотборниците си, но се размина при опасно центриране.

До края Саутхемптън опитаха да стигнат до точката, но Ливърпул удържа и вече е с два успеха от първите си два мача във Висшата лига. Тимът вече е с 11 поредни победи в лигата, което е изравнен рекорд от сезоните 1988/89 и 2005/06). Саутхемптън пък вече е с две поражения. В следващия кръг мърсисайдци приемат у дома Арсенал, докато „светците“ са гости на Брайтън.

Ето и останалите резултати от съботния следобед:

Астън Вила – Борнемут 1:2

Брайтън – Уест Хем 1:1

Евертън – Уотфорд 1:0

Норич – Нюкасъл 3:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация