Лудогорец се върна на върха след успех във Варна

22:27
Лудогорец се върна на върха след успех във Варна

Черно море загуби от Лудогорец с 1:2 в сблъсък от шестия кръг на efbet Лига. Резултата откри Родриго в 28-ата минута, а Дан Битон изравни в 32-ата минута. В 74-ата минута Клаудиу Кешерю вкара втори гол за гостите.


Първото по-интересно положение бе пред вратата на гостите. Андраде стреля добре от 22 метра в третата минута, но Илиев спаси.


В 24-ата минута Лудогорец организира първата си по-добра атака. Чибота и Кешерю комбинираха добре отляво в наказателното поле и последва опасно центриране на руцънеца, с което защитата на моряците се справи. Топката обаче бе овладяна от Битон, който шутира опасно, но Дюлгеров изби в корнер.


Само 120 секунди по-късно Черно море като по чудо не откри резултата. Поредната порция подхлъзвания на Горалски и още един негов съотборник позволи на Родриго да овладее отляво. Фуjболистът на варненци преодоля Терзиев и намери непокрития Ндонгала, който стреля от седем-осем метра, но Пламен Илиев някак спаси.


Секунди по-рано орлите поискаха дузпа за игра с ръка на футболист на домакините, но реферът Ивайло Стоянов прецени, че ударът на Битон е от прекалено близка дистанция.


Далеч по-добрата игра на Черно море в тези минути бе материализирана в 28-ата минута. Тогава Анисе допусна поредната си грешка в центъра и позволи на Родриго да се озове един на един срещу Терзиев. Нападателят финтира защитника на гостите и след брилянтен фалцов шут в долния ляв ъгъл откри - 1:0 за Черно море.  


Радостта на домакините не продължи дълго, тъй като Лудогорец изравни в 32-ата минута с малко куриозен гол. Шампионът на България получи право да изпълни фаул от дясно в половината на варненци. Битон завъртя топката пред бранителите на домакините, малко не достигна на Жоржиньо да я засече, но това действие на нападателя заблуди Дюлгеров и тя се озова в мрежата на Черно море за 1:1.  


До края на полувремето Черно море продължи да е по-активният и добър отбор на терена, но в 42-ата минута Лудогорец пропусна отлична възможност за пълен обрат. Чибота намери Жоржиньо с 40-метров пас, последва брилянтно подаване с едно докосване от въздуха към Кешерю, румънецът стреля от воле с левия крак, но Дюлгеров спаси шута, който му бе отправен от десетина метра.


Слабата игра на Горалски и Анисе в центъра на терена принуди наставника на орлите Стойчо Стоев да извърши смяна на почивката. На мястото на поляка влезе Светослав Дяков.


Именно Дяков извърши нарушение пред собственото си наказателно поле в 50-ата имнута, а Андраде нацели дясната греда след неговото изпълнение. Някъде тук моряците извършиха втора принудителна смяна, тъй като още в 13-ата минута Исмаил Иса бе сменен заради разтежение, а същата травма получи и Родриго.


В 68-ата минута Кешерю прояви егоизъм и вместо да подаде към излизащия сам срещу вратаря Жоржиньо той опита с индивидуален пробив през трима противникови футболисти да завърши атаката, а това се оказа грешка.


В ответната атака Попов осъществи отличен 60-метров пробив отдясно, последва прострелно центриране към Андраде, но малко не достигна на нападателя да засече от седем-осем метра срещу вратата.


В 72-ата минута в игра за орлите се появи реабилитираният Марселиньо. Това се оказа повратен момент, тъй като само 120 секунди по-късно бразилецът центрира към Кешерю, който с глава прониза Дюлгеров - 2:1 за Лудогорец.  


В 86-ата минута Марселиньо бутна в гръб при борба за топката Попов, за което реферът Ивайло Стоянов му показа втори жълт и респективно червен картон.


ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ 1:2


1:0 Родриго 28
1:1 Дан Битон 32
1:2 Клаудиу Кешерю 74


Черно море: 25. Дюлгеров, 6. Попов, 33. Енчев, 44. Хантакиас, 2. Панов, 28. Ндонгала, 7. Андраде, 72. Родриго, 71. Панайотов, 20. Жордао, 9. Иса
Ст. треньор: Илиан Илиев


Лудогорец: 23. Илиев, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 3. Недялков, 22. Икоко, 12. Анисе, 44. Горалски, 17. Жоржиньо, 8. Битон, 13. Чибота, 28. Кешерю
Ст. треньор: Стойчо Стоев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация