Южнокореец стана първият глух тенисист с победа в основната схема на ATP

14:40
Южнокореец стана първият глух тенисист с победа в основната схема на ATP

Лий Дък-Хий се превърна в първият глух тенисист, който печели мач от основната схема на турнир от ATP веригата, след като надигра Хенри Лааксонен в първи кръг на Уинстън-Сейлъм със 7-6 (4), 6-1.

21-годишният играч направи девет аса по пътя към успеха след дълго прекъсване заради дъжд на твърдите кортове в Северна Каролина. Диагностициран с глухота на 2-годишна възраст, Лий не може да чува отсъжданията от лайнсмените или съдията на стола, като разчита на сигнали или жестове за информация.

„Хората ми се подиграваха заради увреждането ми. Те ми казаха, че не трябва да играя“, сподели южнокореецът след края на мача.

„Беше определено трудно, но приятелите и семейството ми ми помогнаха да се справя. Исках да покажа на всички, че мога да го направя. Посланието ми за всички, които имат проблеми със слуха или нямат такъв, е да не се обезкуражават. Ако се потрудите, всичко е възможно“, завърши позитивно младият азиатец. В следващия кръг за Лий предстои двубой с третия в схемата поляк Хуберт Хуркач във вторник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация