Торес: Спечелих уважението на световния футбол

15:14
Торес: Спечелих уважението на световния футбол

Бившият нападател на Ливърпул и Челси Фернандо Торес заяви, че прекратява кариерата си, знаейки, че е „спечелил уважението на световния футбол“ по време на забележителния си професионален път. Излезлият от школата на Атлетико Мадрид футболист ще окачи бутонките на пирона в петък, когато неговият Саган Тосу приема у дома Висел Кобе в Джей лигата. Испанският нападател се присъедини към Ливърпул през 2007, отбелязвайки 65 гола за клуба, преди да премине в Челси през 2011 за тогава рекордната за Великобритания сума от 50 милиона паунда. „Това бяха едни невероятни 18 години, повече от 18 години футбол“, сподели той преди последния си мач в кариерата този петък.

„Спечелих много трофеи и уважението на световния футбол, което е най-важното за мен, и сега ми остава още един мач. Така че, ще се му се насладя от първата до последната минута и се надявам, че ще спечелим три точки, които са много важни за нас. Надявам се и да отбележа последния си гол в кариерата пред феновете на Саган Тосу. Това ще бъде един наистина специален мач за мен, но той няма да промени по никакъв начин начина, по който се чувствам относно кариерата ми. Тя бе фантастична – далеч по-добра от това, което очаквах като дете. Наистина съм благодарен за това, което направих, и на феновете ми по света“, добави той.

Торес спечели Шампионската лига и Лига Европа с Челси, както и световната титла и две европейски титли с националния отбор на Испания, където изигра 110 мача и вкара 38 гола. Сега, на 35-годишна възраст, той не съжалява за нищо и се чувства благодарен да играе последната година в кариерата си в „Страната на изгряващото слънце“.

„Винаги съм искал да прекратя кариерата си, играейки футбол. Очаквам с нетърпение да изляза на терена на 23 август, да бъда редом до съотборниците си, да тичам с тях, да се боря и да се опитам да спечеля мача, защото това ще ми липсва най-много – да се състезавам. Наистина очаквам с нетърпение двубоя с Висел Кобе и след последния съдийски сигнал, всичко ще приключи. Каквото и да се случи в този ден, моята футболна кариера бе фантастична. Много съм горд с нея. Щастлив съм, че приключвам кариерата си тук в Япония, където играх една интензивна година, която ме научи на много“, завърши Торес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

puhi88
21.08.2019 16:24

за 50 паунда щеше да играе в Левски