Волейболистките загубиха от Франция на старта на Европейското

17:18
Волейболистките загубиха от Франция на старта на Европейското

Националният отбор по волейбол на България загуби от Франция с 2:3 (20:25, 25:13, 15:25, 25:19, 13:15) в първия си мач от Европейското първенство по волейбол за жени, което се провежда в Турция, Унгария, Полша и Словакия.

В Анкара възпитаничките на Иван Петков бяха много колебливи във всяка фаза на играта и допуснаха поражение, въпреки че бяха фаворитки преди началото на срещата. В първия гейм французойките бяха по-стабилни, докато нашите допускаха доста грешки и стигнаха само до 20 точки. Във втората част родните волейболистки вдигнаха нивото и дадоха само 13 точки на опонентките си, но в третия ролите бяха разменени и Франция се наложи с 25:15. Българките показаха характер и вкараха мача в тайбрек след 25:19 в четвъртата част, а в тайбрека резултатът бе равен до 10:10, след което няколко поредни грешки позволиха на французойките да дръпнат в резултата и в крайна сметка да затворят мача при третия си мачбол.

Във втория си мач на Евроволей 2019 България се изправя срещу Сърбия в неделя от 17:00 часа българско време, а в нашата група са още отборите на Финландия, Гърция и домакините от Турция. Първите четири тима в класирането продължават към осминафиналите на надпреварата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация