Левски отнесе ново наказание от УЕФА за расизъм

18:57
Левски отнесе ново наказание от УЕФА за расизъм

Отборът на Левски ще играе следващото си домакинство в европейските клубни турнири пред частично затворени трибуни, стана ясно след решение на Дисциплинарната комисия към УЕФА. Наказанието на “сините” е наложено заради расистко поведение на феновете на тима по време на гостуването на Ружомберок в мач от първия предварителен кръг на Лига Европа този сезон.

Левски игра и двата си домакински мача в Лига Европа това лято през затворени трибуни, заради предишно наказание за расизъм от УЕФА, като този път Дисциплинарната комисия е постановила да бъде затворен един сектор с не по-малко от 3000 седящи места, а в празния сектор да бъде поставен банер на УЕФА “#EqualGame”. Това ще се случи при следващия домакински мач на столичани в европейските клубни турнири. Като допълнение клубът е глобен и с 4500 евро заради изкарани повече от пет жълти картона в мача с Ружомберок.

От “синия” клуб отчитат по-лекото наказание, наложено от УЕФА, като успех. “Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „Левски“ получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация”, се казва в съобщение на официалния сайт на “сините”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация