Обамеянг: Арсенал може да отвърне на триото в атака на Ливърпул

19:10
Обамеянг: Арсенал може да отвърне на триото в атака на Ливърпул

Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че Арсенал е готов да отвърне на огъня с огън в събота, стартирайки заедно в атаката с Александър Лаказет и Никола Пепе при гостуването на Ливърпул.

Атомното три в предни позиции на мърсисайдци в лицето на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино имаше общо 69 гола и 19 асистенции във всички турнири през изминалата кампания и Обамеянг ги определи като „едно от най-добрите триота в света“. „Както видяхме през изминалия сезон, Ливърпул играе с трима в атака и го прави по отличен начин. Защо да не ги спрем? Мисля, че може да го направим“, показа увереност габонският нападател пред Sky Sports.

„Виждам много прилики. Пепе и аз, ние сме бързи играчи, подобно на Мане и Салах, докато „Лака“ може да държи топката и е много добър с крака като Фирмино. Така че, да, може да се каже, че сме достатъчно близо“. Пепе, който коства на Арсенал рекодните за клуба 72 млн. паунда, отбеляза 22 гола и даде 11 асистенции за Лил миналата кампания и Обамеянг очаква с нетърпение да види какво ще донесе той в атака, когато тримата с Лаказет са на терена.

„Първо, той говори френски, така че ще бъде лесно за него да се адаптира и да играе с нас. Той започна тренировки съвсем наскоро, но е добре, че вече е с нас. Той стартира позитивно. Миналият сезон той бе невероятен. Той ще ни донесе скорост и отличен завършек на атаките“. Включването на тримата в предни позиции ще доведе до промяна в тактическата схема, но Обамеянг няма притеснения относно преминаването от централен нападател към роля на крилото.

„Играл съм много пъти по двата фланга в кариерата ми, така че съм свикнал. По-различно е. Когато си нападател, трябва да държиш топката и да бележиш голове. Когато играеш по фланга, трябва да тичаш и да защитаваш повече, отколкото ако си в центъра на атаката. Но това не е проблем“, завърши габонецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация