Барса сгази Бетис, Гризман се развихри (видео)

23:54
Барса сгази Бетис, Гризман се развихри (видео)

Барселона разгроми Бетис с 5:2 в среща от втория кръг на Ла Лига. В 15-ата Набил Фекир откри. В 41-вата Антоан Гризман изравни. В 50-ата френският стрелец реализира второто си попадение. Карлес Перес покачи в 56-ата. В 60-ата се разписа и Жорди Алба. В 77-ата Артуро Видал се присъедини към головата фиеста. Морон оформи крайния резултат в 79-та минута.


Срещата на "Камп Ноу" стартира с очакван домакински натиск. В четвъртата минута защитата на южняците се пропука и позволи на Жорди Алба да намери Рафиня в наказателното поле. Изстрелът на бразилеца от 12 метра беше блокиран. В шестата минута Карлес Перес влезе навътре към наказателното поле и прекрасно намери Френки де Йонг около дузпата. Холандецът реши да подава и това притъпи атаката.


В осмата минута каталунците изградиха атрактивна атака отляво с участието на Гризман, Рафиня и Алба. В крайна сметка до удар не се стигна. В 13-ата Сержи Роберто беше непокрит фронтално на десет метра от голлинията, но не успя да отиграе прецизно с глава.


Въпреки че "блаугранас" изиграха много силен начален четвърт час, те първи получиха гол в 15-ата минута. Серхио Бускетс сгреши подаване, след което Набил Фекир получи зад гърба на Жерард Пике, Де Йонг закъсня и новото попълнение шутира превъзходно по диагонала точно до гредата - 0:1.


След гола домакините продължиха да атакуват, но леко стъписани от получения удар. В 33-ата минута Пике закъсня и фаулира Морон. Фекир реши да шутира мощно от статичното положение - Марк-Андре тер Стеген спря топката въпреки сериозното изпитание. В 37-ата Бускетс изведе превъзходно Жорди Алба, който намери непокрития Рафиня на седем метра от голлинията. Бразилецът моментално насочи по посока на вратата, но Сидней застана на пътя на топката и изби в корнер.


В 41-вата Барса съумя да изравни след скоростна акция. Атаката набра бързина отдясно, топката стигна до Сержи Роберто, който центрира зад гърба на бранител, Гризман успя да отиграе от въздуха, насочвайки с протегнат крак. Вратарят Дани Мартин реагира, но топката премина през него и попадна в мрежата - 1:1. В 43-ата Карлес Перес центрира отдясно, Рафиня се озова сам в малкото наказателно поле, но се почуди с кой крак да стреля и не уцели топката.


Момчетата на Валверде започнаха нахъсано втората част и бързо това даде резултат. Едва минута след началото на полувремето Карлес Перес беше изведен на стрелкова позиция, но се провали в опита си. В 50-ата минута атаката на "лос кулес" се разгърна по чудесен начин, а Антоан Гризман завъртя майсторски топката към далечния ъгъл за 2:1. Гризи получи на ръба на наказателното поле и възхити публиката с брилянтен фалц.

 

В 54-ата нападението на барселонци отново се сдоби със страхотна скорост. Карлес Перес преряза отбраната отдясно, имаше няколко опции и избра да шутира към близкия ъгъл, пращайки топката на сантиметри от гредата в аут. Вихрената игра на Барселона донесе още един гол в 56-ата минута. Нелсон Семедо много хитро запази топката след пробив отдясно. португалецът намери 21-годишния Карлес Перес, който майторски се освободи с едно движение и насочи по земя от 18 метра за 3:1.


В 60-ата минута Баломпие инкасира нов гол. Този път Жорди Алба се измъкна на ръба на засадата, изскочи отляво на вратаря и технично пусна по диагонала, отбелязвайки четвърти гол за барселонци. В 77-ата Гризман добави и асистенция към страхотното си представяне тази вечер. Бившият играч на Атлетико Мадрид намери непокрития Артуро Видал, който с шпагат прати топката много атрактивния в горния ъгъл - 5:1. След това попадение Валверде пусна в игра 16-годишния дебютант Ансу Фати. В 80-ата севилският състав вкара гол за 5:2. Домакините загубиха топката пред наказателното си поле и Лорен Морен заби кълбото много атрактивно в далечния горен ъгъл.


В 85-ата младокът Фати беше на сантиметри да реализира още в първия си мач за Барса. 16-годишният футболист шутира остро по диагонала и топката профуча покрай гредата.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация