Фандъкова: ЦСКА може да построи нов стадион

16:06
Фандъкова: ЦСКА може да построи нов стадион

Столична община и фондация „София – европейска столица на спорта“ разкриха предвидения спортен календар за предстоящата 2020 година. На пресконференция в общината участие взеха кметът на града Йорданка Фандъкова, председателят на Столичен общински съвет и председател на фондацията Елен Герджиков и организационният секретар на „София – европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев.

Пред медиите Фандъкова също така обяви, че ЦСКА София може да построи нов стадион, но само ако това бъде направено в границите на сегашния „Българска армия”.

„През четирите години, откакто работи фондация „София – европейска столица на спорта” са проведени близо 600 събития, а ако включим и събитията от спортния календар на общината, те стават около 750 за четири години. Имаме все по-активен спортен живот в града. Детският спорт още от най-ранна детска възраст е приоритет за нас, защото дава здраве, колективен и спортен дух. За 10 г. ще завършим изграждането на 20 нови физкултурни салони и училищни спортни зали. В детските градини имаме 78 нови салони и 15 плувни басейни. Друг наш приоритет е изграждането на стрийт фитнес съоръжения с помощта и на Йордан Йовчев. Ще ги направим 60 стрийт фитнес площадки и около 30 игрища”, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че за фондацията е много важно партньорството със спортните федерации и клубове, които да поемат финансирането и поддръжката на спортните обекти. „Само събитията през тази година са около 200″, допълни Фандъкова.

„Преди пет години започнахме от нулата с идеята да станем европейска столица на спорта. Интересът, който сега го има демонстрира, че сме успели да поставим масовия спорт във фокуса на общественото внимание. Фондацията продължава да организира събития и да подпомага комуникацията между спортните клубове, федерацията, общината, общинския съвет и резултатите се виждат”, каза Елен Герджиков.

„Фондацията беше създадена, за да подкрепя всякакви инициативи, свързани със спорта и ние сме отворени към партньорство и нови идеи. Трябва винаги да имаме мечти, но работим стъпка по стъпка. Бихме подкрепили всяка голяма инициатива стига да можем да я защитим”, каза още Фандъкова. Тя още веднъж уточни, че футболният ЦСКА може да има нов стадион, ако собствениците на клуба имат възможност да го построят в чашката на сегашното съоръжение. Проектът за нов стадион обаче трябва да бъде според наредбите и да остане в местоположението на сегашния „Българска армия”. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация